Mandag kveld kom nyheten om at Norsk Tipping nå ønsker å tilby nettpoker til nordmenn. Ifølge tall fra Norsk Tipping spiller et sted mellom 100.000 og 130.000 nordmenn poker regelmessig til tross for at nettpoker ikke er lovlig her til lands.

Les også: Norsk Tipping vil tilby nettpoker

Samarbeidsorganet Actis, som jobber med alkohol -og narkotikamisbruk i tillegg til problematikken knyttet til pengespill, sier det «er bedre at folk spiller innenfor trygge rammer hos Norsk Tipping, enn hos utenlandske aktører med svakere ansvarlighetsrammeverk.»

- En viktig forutsetning er at det ikke skal være et mål for Norsk Tipping å rekruttere nye spillere eller å tjene penger på tilbudet. Da må det legges strenge restriksjoner på reklame og markedsføring, slik det er for kasinospill, sier generalsekretær i Actis, Inger Lise Hansen, til Kampanje.

- Betyr det at dere stiller dere positive til Norsk Tippings ønske om å kunne tilby nettpoker?

- Vi mener det er bedre at de gjør det enn utenlandske aktører, svarer Hansen.
 
Kultur- og likestillingsdepartementet har ennå ikke tatt stilling til om Norsk Tipping skal få tillatelse til å tilby nettpoker, og i hvilken form det eventuelt skal skje.
 
- I tillegg til endringen i pengespilloven, må det utarbeides et nærmere regelverk for nettpoker som sikrer at nettopp dette blir et attraktivt, men også ansvarlig spilltilbud, sa statssekretær Erlend Hanstveit (Ap) i forbindelse med nyheten fra Norsk Tipping mandag kveld.
 
Departementet opplyser at dersom de konkluderer med at det er ønskelig at Norsk Tipping tilbyr nettpoker, bør det være mulig å få fastsatt et nærmere rammeverk i løpet av året.