I en ny episode av «Gull og grønne skoger», en podkast som handler om bærekraft, kommunikasjon, markedsføring og samfunnsansvar, stiller programleder Petter Gulli spørsmålet om «Pride er noe markedsførere virkelig mener noe med eller om det bare er et middel for å profilere seg selv og selge flere produkter?»

Juni er den offisielle Pride-måneden og i studio har Gulli derfor fått besøk av Chris Hovde, leder for lederutvikling og kultur i Telia, og markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde.

- Hvordan har Pride-måneden starten?

- Jeg vet ikke om jeg er så fan av Pride-måneden og at vi virkelig kicker det off den første i måneden og nå skal homofile være gjeldende og inkluderte. Jeg er litt anti at det plutselig blir mye blest om det. Det viktigste vi gjør som selskaper er faktisk å gjøre noe hver eneste dag for at folk både med LHBT-tilhørighet føler at de kan gå på jobb å være seg selv også i samfunnet, men også alle andre minoriteter og majoriteter. Jeg synes vi ofte glemmer majoriteten. Selv om de ikke har det like jævlig, har de lik rett på å bli like inkludert som den de er. Mangfold er ikke bare minoriteter, sier Hovde.

Markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, mener det er det «man holder på med resten av året som er det viktigste» og ikke bare i Pride-måneden.  

- Også bruker vi helt klart Pride til å legge ekstra trykk på det. Vi bruker anledningen til å feire det vi kan feire og til å markere det vi trenger å markere og som ikke er noe å feire enda. Det er en anledning til å løfte en del saker opp og frem på agendaen. Men det er summen gjennom året som er viktig, seir Lunde.

Podkasten «Gull og grønne skoger» er et samarbeid mellom Kampanje og Skift og du kan høre episoden her.