TVNorge-eier Discovery og Telenor-eide Canal Digital har i lengre tid kranglet om hvor mye Canal Digital skal betale for å kunne distribuere Discovery-kanalene til én million kabel- og satellitt-tv-kunder. Blir ikke de to gigantene enige, vil nærmere tre millioner nordmenn miste kanaler som TVNorge, Max og Eurosport når forhandlingsfristen løper ut ved midnatt søndag.

I 22.45-tiden søndag kveld tvitret Canal Digital om status i forhandlingene.

- Dagens avtale med Discovery Networks går ut ved midnatt og vi gjør nå alt vi kan for å lande en ny avtale slik at du fortsatt kan se deres kanaler som blant annet omfatter TVNorge, Max og Eurosport. Situasjonen er fortsatt den at Discovery står fast ved sine krav om betydelige prisøkninger. Vi aksepterer ikke disse kravene, da det ville medført en betydelig prisøkning for deg som kunde, skriver Canal Digital på sine nettsider.

Meldingen til kundene er ikke preget av stor optimisme:

- Vi forhandler videre, men det som gjør disse forhandlingene uvanlig krevende er at de amerikanske eierne truer med svarte skjermer dersom de ikke får gjennom sine krav. Vi jobber for at dette ikke skal skje. Dersom vi ikke får på plass en løsning med Discovery Networks innen midnatt og kanalene blir svarte vil vi komme tilbake med informasjon om dine muligheter og alternativer som kunde, skriver distributøren.

Etter det Kampanje erfarer har Discovery og Telenor forhandlet i løpet av helgen, men partene skal stå et godt stykke fra hverandre. Det bekrefter kilder overfor Kampanje søndag formiddag.

- Det er krevende forhandlinger, men vi jobber på spreng for at våre kunder skal unngå svarte skjermer eller urimelige prisøkninger, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor Norge til Kampanje.

Også i Discovery er ledelsen ordknapp. Med tv-konsernet håper fortsatt på en løsning.

- Vi har fortsatt et håp om å finne en løsning før fristen går ut. Jeg kan dessverre ikke kommentere selve forhandlingene ut over det, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery, Espen Skoland, til Kampanje.

Tv-krangelen mellom Disovery og Telenor rammer også nabolandene. I Sverige kan rundt én million kunder miste Discovery-kanalene dersom forhandlingene strander.

Følg tv-striden på Kampanje.com:

Les mer: Discovery taper reklame-millioner på tv-krangel

Les mer: - Må være Norges dyreste kaffekopp

Les mer: Strømme: - Ber om en kopp kaffe

Les mer: 120.000 Viasat-kunder rammes av tv-strid

Les mer: Telenor: - Urimelige priskrav

Les mer: Discovery: - Ber om en «fair» pris

Les mer: 2,5 millioner seere kan miste TVNorge-kanalene

Les mer: Slik skal Discovery tjene på milliard-fotballen

Les mer: Strømme må hente inn 300 millioner fra tv-distributørene (krever innlogging)