Discovery-ledelsen reagerer på utspillet fra Telenor-eide Canal Digital om at Discovery har framsatt urimelige krav i forhandlingene. Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland sier dette:

- Vi har fortsatt et håp om å finne en snarlig løsning med Telenor, men det gjør vi nok best ved å snakke sammen ansikt til ansikt. Når Telenor fremsetter slike påstander, har jeg likevel et behov for å korrigere disse, og si litt om bakgrunnen for der vi står, sier Skoland til Kampanje.

Les også: Telenor: - Urimelige priskrav

Han understreker at mye er forandret siden sist gang partene ble enige om en avtale.

- Det har skjedd mye siden vi forhandlet med Telenor sist, i 2010. Vi er nesten femti prosent større, og har mer enn doblet våre investeringer i norsk tv-underholdning og sport. Telenor betaler i dag mindre for vårt innhold enn resten av markedet. Det vi ber om er bare en fair markedspris. En ny avtale må speile utviklingen vi har hatt de siste årene, og det er rimelig at Telenor betaler på samme nivå som de andre norske distributørene, sier Skoland.

Discovery forteller også at forhandlingene er snart én måned på overtid.

- Vi har allerede gitt Telenor én måneds forlengelse. Vi er overrasket over at Telenor sier at de har strukket seg meget langt. Faktum er at Telenors tilbud ikke har flyttet seg overhodet i denne perioden, sier Skoland.

Kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital kommenterer uttalelsene fra Discovery slik:

- Det er en haug med påstander som fremsettes. Det er vanskelig å snakke om en markedspris når du ikke har en avtale med markedsleder. Det er umulig for oss å vite hvilke øvrige distribusjonsavtaler Discovery har eller hvilke betingelser som ligger til grunn for de, sier han til Kampanje.

- Vi har gitt Discovery anerkjennelse for de kanalene som har norskprodusert innhold, og det reflekteres i det tilbudet vi har sendt dem.

Han setter kravene fra Discovery i sammenheng med sportsrettighetene mediekonsernet har kjøpt.

- Vi møter et global mediekonsern med amerikanske eiere som har vært ute på handletur og kjøpt enormt dyre sportsrettigheter. Vi kan ikke akseptere at regningen for den handleturen blir forsøkt flyttet over på oss og våre kunder

Før jul skrev Kampanje om hvordan TVNorge skal tjene på milliardfotballen. Da erfarte Kampanje at det er  inntekter fra tv-distributørene som skal sikre fotballinvesteringen. Av en totalomsetning på 1,5 milliarder kroner i 2014 henter Discovery inn i overkant av 1,1 milliarder kroner fra salg av tv-reklame. Kun 20-30 prosent av Discoverys omsetning er dermed distribusjonsinntekter. Til sammenligning henter kabel-tv-kanalen ESPN inn over 60 prosent av sine inntekter fra kabel-tv-operatørene.

Les mer: Slik skal Discovery tjene på milliard-fotballen

Les mer: Strømme må hente inn 300 millioner fra tv-distributørene (krever innlogging)

Telenor har 44,9 prosent av alle de tradisjonelle distribisjonskundene i Norge. Det omfatter tv-kunder innen  kabel, satellitt og fiber. De når ut til rundt 2,5 millioner seere.

Også Viasat rammes av et eventuelt brudd. Viasat har 5,4 prosent av kundene. Det betyr 120.000 kunder og rundt 300.000 seere. Totalt vil da drøye 1,1 millioner husstander blir skadelidende hvis det skjærer seg helt mellom Discovery og Canal Digital. Det betyr at 2,8 millioner seere vil oppleve at 13 TVNorge-kanaler går i svart.

Les mer: 120.000 Viasat-kunder rammes av tv-strid