Tidligere i dag skrev Kampanje at det fortsatt ingen enighet i forhandlingene mellom TVNorge-eier Discovery og Telenor-eideCanal Digital. Fristen går ut ved midnatt natt til mandag.

Les også: - Vi jobber på spreng for å unngå svarte skjermer

Mens forhandlingene pågår og klokka tikker mot fristens utløp, slipper Disovery en pressemelding hos VG som forteller at tv-konsernet er blitt enig med tv-distributøren Altibox om en ny avtale. Timingen for denne meldingen er naturligvis ikke tilfeldig.  Discovery og Altibox, som har rundt 15 prosent av markedet, forteller at de har inngått en langsiktig avtale, som omfatter alle kanalene i Discovery-gruppen. Også rettighetene til Tippeligaen og OL er med i avtalen.

- Mye penger involvert
- Vi er svært glade for å ha fått til denne avtalen. Det er mye penger involvert, men vi ønsker å få til et godt produkt til kundene, sier Nils Arne Bakke, administrerende direktør i Altibox, i en pressemelding som ifølge VG «skal offentliggjøres mandag».

Men litt før klokken 17.30 sendte Discovery ut meldingen.

- Denne avtalen er en avtale for fremtiden. Den er innovativ og kreativ. Sånn sett er den perfekt for Altibox, som alltid har vært en fremoverlent aktør i bransjen, stadig på jakt etter gode løsninger og en forbedret seeropplevelse.  Så dette er en vinn-vinn-vinn-situasjon, og vi er veldig glade for å ha dem som nære samarbeidspartnere, sier Strømme i meldingen.

Bakke vil ikke gå ut med hvor mye penger Altibox har betalt for å kunne fortsette med å distribuere TVNorge og de øvrige Discovery-kanalene de neste årene, eller hvor mye prisene vil øke for kundene framover.

- Hvis noen frykter at det blir en hundrelapp ekstra i måneden kan jeg berolige med at det blir langt unna det, sier Bakke til VG.

Discovery-sjef Harald Strømme mener avtalen er «god for begge parter».

Har forhandlet gjennom helgen
Er det ikke enighet mellom Disvcovery og Telenor innen midnatt, kan TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler forsvinne fra skjermene til én million Canal Digital-abonnenter. Rundt 2,8 millioner tv-seere blir rammet hvis partene går fra hverandre uten en avtale. Det omfatter også Viasat-kunder, som indirekte blir berørt av striden og dermed vil miste tilgangen til TVNorge og Fem.

Discovery krever bedre betalt enn selskapet får gjennom løpende avtale fra 2010 for å la Canal Digital distribuere sine kanaler. Men det TVNorge-eieren kaller «fair markedspris», mener Telenor er prissetting som er «helt urimelig».

Søndag var det, tross forhandlinger gjennom helgen, fortsatt et godt stykke mellom partene, etter det Kampanje erfarer.