Artikkelen er oppdatert med kommentarer fra Discovery.

2,5 millioner seere kan miste Discoverys kanaler dersom den amerikanske tv-giganten ikke kommer til enighet med Telenor-eide Canal Digital om distribusjon av tv-gigantens kanaler via kabel og satellitt. Det betyr at kanaler som TVNorge, Max, Vox, Fem og Eurosport Norge kan gå i svart for halvparten av befolkningen fra og med mandag 1. februar (midnatt). Forhandlingene gjelder hele Skandinavia.

- Vi er ennå i forhandlinger med Telenor, og vi håper i det lengste at vi skal finne en løsning. Jeg kan dessverre ikke si så mye mer akkurat nå, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery til Kampanje.

Les mer: 2,5 millioner seere kan miste TVNorge-kanalene

I en pressemelding kaller Telenor priskravene fra Discovery «helt urimelige».

- De siste månedene har Canal Digital forhandlet for å prøve å komme fram til en avtale uten å lykkes så langt. Canal Digital har allerede strukket seg meget langt i sitt tilbud, men Discovery har kommet med helt urimelige priskrav for sine kanaler, skriver de.

Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor bekrefter at forhandlingene har vært utfordrende.

- Vi er i en forhandlingsdiskusjon med Discovery på vegne av de tv-kanalene de representerer. Vi er fortsatt i forhandlinger og vårt håp er at man skal komme til enighet før fristen utløper sånn at avtalen forlenges og ikke får negative konsekvenser for kundene, sier han til Kampanje.

- Vi holder motet oppe
- Har det oppstått konflikt under forhandlingene?

- Forhandlingene har pågått en stund og det har vært utfordringer i disse. Men så lenge fristen ikke har gått ut så kan det ordne seg og det er det vi håper.

- Hva går utfordringene ut på?

- Vi forhandler på vegne av alle våre kunder og for at de skal få mest mulig verdi for abonnementet sitt.

- Så det handler om penger?

- Ja, dette er et spørsmål om hvilken verdi man skal sette på det man får.

Sandstø vil ikke forskuttere et brudd i forhandlingene.

- All den tid vi er inne i forhandlinger, vil ikke vi spekulere i hva som kan skje. Vi har motet oppe og håper at alt skal ordne seg.

- Hva tenker du om at Discovery sender ut en pressemelding nå?

- Jeg har ikke noe synspunkt om det. De velger å orientere sine relasjoner på sin måte.

Discovery: - Har gitt Telenor én måneds forlengelse
Discovery-ledelsen reagerer på utspillet fra Telenor-eide Canal Digital om at Discovery har framsatt urimelige krav. Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland sier dette:

- Vi har fortsatt et håp om å finne en snarlig løsning med Telenor, men det gjør vi nok best ved å snakke sammen ansikt til ansikt. Når Telenor fremsetter slike påstander, har jeg likevel et behov for å korrigere disse, og si litt om bakgrunnen for der vi står, sier Skoland til Kampanje.

Han understreker at mye er forandret siden sist gang partene ble enige om en avtale.

- Det har skjedd mye siden vi forhandlet med Telenor sist, i 2010. Vi er nesten femti prosent større, og har mer enn doblet våre investeringer i norsk tv-underholdning og sport. Telenor betaler i dag mindre for vårt innhold enn resten av markedet. Det vi ber om er bare en fair markedspris. En ny avtale må speile utviklingen vi har hatt de siste årene, og det er rimelig at Telenor betaler på samme nivå som de andre norske distributørene, sier Skoland.

Discovery forteller også at forhandlingene er snart én måned på overtid.

- Vi har allerede gitt Telenor én måneds forlengelse. Vi er overrasket over at Telenor sier at de har strukket seg meget langt. Faktum er at Telenors tilbud ikke har flyttet seg overhodet i denne perioden, sier Skoland.

 Artikkelen fortsetter under bildet.Avviser Telenor-utspill: - Telenor betaler i dag mindre for vårt innhold enn resten av markedet. Det vi ber om er bare en fair markedspris, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge og Discovery til Kampanje.

Jakten på store distribusjonsinntekter
Før jul skrev Kampanje om hvordan TVNorge skal tjene på milliardfotballen. Da erfarte Kampanje at det er  inntekter fra tv-distributørene som skal sikre fotballinvesteringen. Av en totalomsetning på 1,5 milliarder kroner i 2014 henter Discovery inn i overkant av 1,1 milliarder kroner fra salg av tv-reklame. Kun 20-30 prosent av Discoverys omsetning er dermed distribusjonsinntekter. Til sammenligning henter kabel-tv-kanalen ESPN inn over 60 prosent av sine inntekter fra kabel-tv-operatørene.

Les mer: Slik skal Discovery tjene på milliard-fotballen

Les mer: Strømme må hente inn 300 millioner fra tv-distributørene (krever innlogging)

Telenor har 44,9 prosent av alle de tradisjonelle distribisjonskundene i Norge. Det omfatter tv-kunder innen  kabel, satellitt og fiber. De når ut til rundt 2,5 millioner seere.

Viasat har 5,4 prosent av kundene. Det betyr 120.000 kunder og rundt 300.000 seere. Totalt vil da drøye 1,1 millioner husstander blir skadelidende hvis det skjærer seg helt mellom Discovery og Canal Digital. Det betyr at 2,8 millioner seere vil oppleve at 13 TVNorge-kanaler går i svart.