Det pågår heftige forhandlinger mellom Telenor-eide Canal Digital og TVNorge-eier Discovery. I dag tok partene konflikten ut i det offentlige rom. Først Discovery, som meldte at 2,5 millioner seere stod i fare for å miste kanalene deres. Deretter gikk Telenor ut og kalte priskravene fra Discovery for «helt urimelige».

Les mer: Telenor om Discovery-konflikt: - Urimelige priskrav

Dersom partene ikke kommer til enighet søndag 31. januar, vil én million Telenor-kunder, det vil si 2,5 millioner seere, miste kanaler som TVNorge, Fem, Max og Eurosport fra og med mandag. Men konflikten rammer også Viasat som har en dsitribusjonsavtale med Telenor om TVNorge og Fem.

- Viasat blir berørt fordi vi har en distribusjonsavtale med Telenor. Vi følger forhandlingene tett og håper selvsagt at partene kommer til enighet, slik at våre kunder ikke blir rammet, sier pressesjef Line Vee Hanum i MTG.

Hun understreker at de ikke er part i konflikten.

- Vi får bare krysse fingrene og håpe det går i orden innen midnatt søndag.

Viasat har ifølge NKOM 120.000 kunder og rundt 300.000 seere i Norge. Det betyr at totalt 2,8 millioner seere står i fare for å miste TVNorge nå rman legger til Canal Digitals kunder.

- Hva vil dere gjøre dersom Telenor og Discovery ikke blir enige?

- Foreløpig forholder vi oss rolige. Hva neste steg blir, kan vi ikke si noe om nå.

Telenor har 44,9 prosent av alle de tradisjonelle distribisjonskundene i Norge. Det omfatter tv-kunder innen  kabel, satellitt og fiber. De når ut til rundt 2,5 millioner seere.

Viasat har 5,4 prosent av kundene. Det betyr 120 000 kunder og rundt 300 000 seere. Totalt vil da drøye 1,1 millioner husstander blir skadelidende hvis det skjærer seg helt mellom Discovery og Canal Digital. Det betyr at 2,8 millioner seere vil oppleve at 13 TVNorge-kanaler går i svart.