Det holdt ikke for Agnete Johnsen i gårsdagens semifinale i Eurovision Song Contest i Stockholm, og for første gang på fem år avholdes finalen uten Norge som deltakerland.

923.000 så i snitt hele gårsdagens sending. Det ga en andel på 60 prosent. Seertallet er noe lavere enn fjorårets semifinale med Norge, da 976.000 fulgte med.

Tirsdagens semfinale hadde 486.000 seere.

Finalen i Eurovision Song Contest er tradisjonelt et av årets aller mest sette tv-programmer, men interessen faller betydelig når Norge ikke kvalifiserer seg. I fjor fulgte hele 1.681.000 nordmenn finalen der Norge til slutt plasserte seg på en åttendeplass. I 2011, da Norge heller ikke fikk finaleplass, samlet sendingen til sammenligning «bare» 994.000 seere.

I forkant av gårsdagens semifinale har det vært kjent at Agnete Johnsen har slitt psykisk og dette har lagt føringer for markedsføringen av det norske bidraget. Men Johnsen likevel fornøyd.

- Dette er en seier over meg selv. Det var helt fantastisk å stå på scenen. Dette er terapi for meg, og det finnes ikke et bedre sted enn å stå på scenen, sier Johnsen til NRK.

Les også: Norge ut av MGP-kampen