Anders Eriksson sitter i dag i Bonniers konsernledelse og er sjef for virksomhetsområdet Business to Business. Nå melder han overgang til Bonnier News, der han overtar sjefsstolen etter Gunilla Herlitz, som annonserte sin avgang i februar.

- År etter år har Anders nådd eller overgått målene som har vært satt, og virksomhetene han har hatt ansvar for har allerede kommet veldig langt i å finne nye inntekter og en langsiktig økonomisk bærekraft, som er en reise hele Bonnier er inne i. Det er denne bakgrunnen som gjør at han nå får ansvaret for å lede hele virksomhetsområdet som, i tillegg til sin økonomiske betydning, også rommer store deler av Bonniers journalistiske arv, sier administrerende direktør Tomas Franzén i Bonnier.

Som leder for Bonnier News blir Eriksson administrerende direktør for Dagens Nyheter, Dagens Industri og Expressen, samt styreleder for gruppen HD-Sydsvenskan.

- Jeg er entusiastisk og stolt over tilliten jeg har fått til å utvikle Bonniers avisvirksomhet sammen med de sterke publisistiske lederne i de respektive redaksjonene. Å lykkes med å utvikle nye inntekter er ikke bare viktig for Bonnier, men for svensk journalistikk. Utfordringen er stor, men på et par punkter har vi samtidig uvanlig gode forutsetninger. Vi har ledende journalister, sterke varemerker, engasjerte målgrupper og langsiktige eiere, sier Eriksson.