TV 2 og Canal Digital har inngått en ny distribusjonsavtale, og alle sendinger vil gå som normalt til Canal Digitals kunder. Det skjer seks dager før forhandlingsfristen løper ut tirsdag 31. mai.

- Glade for at kundene får se fotball-EM
Forhandlingene mellom tv-konsernet og telegiganten har dreid seg om hvor mye Telenor-eide Canal Digital skulle betale for å kunne distribuere TV 2-kanalene. Dette har vært gjenstand for strid mellom de to selskapene flere ganger de siste årene.

En ny avtale mellom TV 2 og Telenor betyr at Canal Digital unngår svarte tv-skjermer for 2,5 millioner seere og over én million husstander.

- Vi er glade for at våre kunder får se TV 2s sendinger fra fotball-EM og andre store sportsbegivenheter i sommer. Vi er også enige om å fortsette samarbeidet med å utvikle gode og fremtidsrettede tv-tjenester til glede for tv-seerne, sier Ragnar Kårhus, administrerende direktør i Canal Digital, i en pressemelding i ettermiddag.

Taus om prisen
Hvor mye den nye avtalen koster Telenor og hva den gir TV 2 av inntekter vil ikke Telenor kommentere overfor Kampanje i ettermiddag.

- Vi ønsker ikke å kommentere beløp i avtalen,. Avtalepapirene ble signert i dag, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal-Pettersen i Canal Digital Satellitt til Kampanje.

Han beskriver forhandlingene med TV 2 slik:

- I forhandlingene har begge parter vært veldig bevisste på at man ønsket å få til en løsning, og det har vi klart. Vi er utrolig glade på vegne av Canal Digital og våre kunder over at vi kan tilby TV 2s gode innhold framover. I sommer kan våre kunder se store begivenheter som fotball-EM på sin storskjerm hjemme i stua eller på smarttelefonen på stranda, sier Tjønndal-Pettersen.

Telenor er lettet over å slippe en reprise av vinterens konflikt med Discovery, som førte til svarte skjermer for 2,8 millioner seere.

- Det er veldig bra at vi kom i mål i god tid før fristen løper ut i neste uke, sier Tjønndal-Pettersen.

TV 2: - Sikret godt samarbeid med Telenor
TV 2 er fornøyd med avtalen.

- Dette er en avtale TV 2 kan være veldig godt fornøyd med og som sikrer at vi kan fortsette et godt samarbeid med Telenor i formidling av vårt innhold for fremtiden, sier Kjetil Nilsen, direktør for distribusjon og teknologi i TV 2.

Onsdag ettermiddag pågikk forhandlingene med distributøren Altibox fortsatt. 

- Vi er fortsatt i forhandlinger, men har veldig god tro på å komme i havn og få til en god avtale, sier kommunikasjonsansvarlig Lars Rasdal i Altibox til NTB.

Kampanje skrev for drøye to uker siden at Telenor og TV 2 var bare én måned unna en mulig krig om distribusjon av kanalene. De siste ukene har partene jobbet på spreng med å bli enige om en ny avtale.

Les mer: Ny tv-strid kan gi svarte skjermer under fotball-EM

Les mer: TV 2 varsler full krig mot tv-distributørene

Og det er aldri helt sikkert at partene finner en løsning over forhandlingsbordet når tv-kanalene møter distributørene til dyst. Nærmere tre millioner nordmenn mistet TVNorge-kanaler da distribusjonsforhandlingene mellom Telenor og Discovery brøt sammen ved inngangen av februar i år. Forhandlingene dreide seg også da om hvor mye Canal Digital skulle betale for å sende Discovery-kanalene. Det tok ti dager før partene kom til en enighet, og TVNorge-kanalene igjen var på lufta i hele Norge.

Les mer: Canal Digital mistet nesten 20.000 kunder