Fredag 16. september utløp fristen for å søke om sluttpakke i TV 2. Torsdag denne uken ble de siste søknadene ferdigbehandlet og i dag kan TV 2-ledelsen bekrefte antallet innvilgede søknader.

- Vi er glade for at vi allerede i første runde av denne prosessen kom i mål med 63 frivillige løsninger, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i en pressemelding i formiddag.

- Søkte helt til fristens utløp
TV 2-ledelsen opplyser at antallet sluttpakker ikke kunne offentliggjøres på et tidligere tidspunkt, av hensyn til medarbeidere som inntil nylig har vært i prosess med sine søknader. Fredag for én uke siden fortalte Sarah Willand til Kampanje at en endelig oversikt ville kunne foreligge mandag denne uken, men slik gikk det ikke.

- Også medarbeidere som søkte helt til fristens utløp, har krav på ryddig og konfidensiell behandling av sine søknader. Vi har vært tydelige på at vi ikke ønsker å kommentere eller offentliggjøre antallet innvilgede sluttpakker før alle samtaler var sluttført, sier hun.

Kan kutte 150-200 årsverk
Kampanje erfarte for en uke siden at for få ansatte hadde søkt om sluttpakker og at det var overhengende fare for oppsigelser i TV 2. Nå bekrefter TV 2-ledelsen at selv om 63 medarbeidere fikk innvilget sine sluttpakkesøknader, vil det være ytterligere behov for å redusere antallet årsverk i TV 2. Mange tror vil bli en nedbemanning i størrelsesorden 150-200 årsverk i TV 2. Kampanje skrev i forrige uke at TV 2 nå ligger an til et underskudd i størrelsesorden på rundt 50 millioner kroner. Det er noe av bakteppet for allmøtet om nedbemanningen neste uke.

- Vårt mål hele veien er å oppnå flest mulig frivillige løsninger, det gjelder også for den fasen vi nå går inn i, hvor tiltakene i «TV 2 i 2020»-strategien presenteres for organisasjonen og skal implementeres. På allmøtet 29. september vil vi komme nærmere tilbake til hvordan veien ser ut videre, sier Willand.

Det er en overvekt av Oslo-baserte medarbeidere innenfor de redaksjonelle områdene som har fått innvilget sluttpakke i denne runden.

Les også: TV 2-ansatte klamrer seg fast til jobbene

Les også: TV 2 utsetter sluttpakkefristen

Da den første fristen for å søke sluttpakker gikk ut i slutten av juni, var det kun et tyvetalls TV 2-ansatte som søkte. Den gang la ikke Sarah Willand skjul på at TV 2-kuttene kunne ende med rene oppsigelser.

- Det er fortsatt tid igjen til fristen går ut, men slik vi ser det nå, så klarer vi ikke å unngå en nedbemanning i TV 2 til høsten, sa Willand til Kampanje 30. juni.

Les mer: TV 2: - Klarer ikke å unngå nedbemanning

Les mer: Skjebnedag for TV 2-ansatte: - Det viktigste allmøtet noensinne