Artikkelen blir oppdatert.

TV 2-konsernet skal kutte 177 årsverk. Det opplyste TV 2-sjef Olav T. Sandnes de ansatte om på ett allmøte som startet klokken 11.30 i Bergen og Oslo. Kampanje meldte onsdag kveld at TV 2-ledelsen i dag ville gi de ansatte beskjed om at nærmere 200 årsverk vil bli nedbemannet, mens andre medier omtalte langt lavere anslag, helt ned mot 60. Fasiten er altså at nesten 113 flere enn de som så langt har fått innvilget sluttpakke, må slutte. I forrige uke ble det klart at 63 ansatte i TV 2 har fått innvilget sine søknader om sluttpakke.

- Vårt mål er å oppnå flest mulig frivillige løsninger. Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sier Olav T. Sandnes i en pressemelding fra TV 2.

TV 2 skal kutte 350 millioner fram mot 2020 som en del av strategiplanen «TV 2 i 2020». Kampanje har også tidligere meldt at nedskjæringene kunne ende med kutt på mellom 150 og 200 årsverk.

Les også: Organisasjonspsykolog: - Mange er sterkt knyttet til TV 2

Les også: Slik blir TV 2-kuttene

Varsler storsatsing på TV 2 Sumo
TV 2-sjefen  presenterer i dag hva TV 2 skal være i 2020; Norges største kommersielle tv-kanal med flere bein å stå på. Han varsler at TV 2 må omstille seg for fortsatt å kunne vokse innenfor prioriterte satsningsområder.

- TV 2 er i for stor grad avhengig av inntekter fra lineær-tv. Over tid har vi prioritert for stor del av ressursene våre mot lineær-tv, som ikke lenger reflekterer markedet eller tv-seingen. Derfor har vi i dag presentert hva TV 2 skal leve av i 2020, deriblant en storsatsing på TV 2 Sumo. Det betyr at vi vil rette langt større ressurser dit, sier Sandnes i meldingen.

Også på allmøtet i mai, da Sandnes bekreftet at TV 2 skulle gjennomføre en historisk omstilling, brukte TV 2-sjefen mye tid på å snakke om satsingen på TV 2 Sumo. Kanalen har allerede god fart i satsingen på dette produktet og økte antallet kunder og omsetningen i TV 2 Sumo i fjor med rundt 30 prosent. Omsetningen for TV 2 Sumo nærmer seg rundt 500 millioner kroner. I tillegg henter TV 2 ut rundt 1,5 milliarder kroner i distribusjonsinntekter og rundt to milliarder kroner i reklame.

Kampanje har tidligere skrevet at TV 2 hittil i år ligger an til et underskudd på 40-50 millioner kroner. TV 2-ledelsens prognose for året var et nullresultat, men sviktende inntekter - både på lineær-tv og digitalt - har forverret situasjonen.

Les også: TV 2-ansatte klamrer seg fast til jobbene

Får ny nyhetsredaktør
- Lineær-tv vil fortsatt være viktig, sammen med TV 2 Sumo. TV 2 skal utvikle enda flere programkonsepter i skjæringspunktet mellom nyheter og underholdning. TV 2 skal også være en stor og viktig underholdningsleverandør som treffer det brede lag av befolkningen, sier TV 2-sjefen i dag.

De ansatte i TV 2 blir også i dag informert om at Karianne Solbrække (43) blir nyhetsredaktør i TV 2.  Nyhetskanalen skal fremover levere alt av nyhets- og aktualitetssendinger til hele TV 2, også de daglige nyhetssendingene på hovedkanalen. Nyhetsavdelingen ble i dag informert om at det nå er 23 overtallige i avdelingen.

Les mer: Solbrække blir nyhetsredaktør

Som ledd i spareplanen vil TV 2, etter det Bergens Tidende erfarer, at nettdesken som i dag er i Bergen, flyttes til Oslo. Det skal utgjøre fire til fem stillinger som forsvinner fra hovedkontoret på Nøstet i Bergen. Avisen skriver også at det tekniske apparatet rundt sendingene er under hardt press, fordi prosjektet har som mål å effektivisere dette.

Kampanje er til stede på TV 2s pressekonferanse om nedbemanningen klokken 14.30 og kommer med mer om kuttene i tv-konsernet.