I dag bekrefter magasinforlaget Aller Media at selskapet kjøper det svenske content marketing-byrået OTW. Dermed fortsetter det danske, familieeide mediekonsernet å bruke av sin egenkapital på flere milliarder på investeringer i nye forretningsområder.

- Vi har i en tid jobbet med en forretningsstrategi der content marketing er et prioritert forretningsområde. Vi har har kommet et godt stykke på veien etter at Make Your Mark (ble kjøpt av Aller i Sverige, red. anm.) slo i seg sammen med Aller Custom Publishing. Men vi har også sett på OTW ganske lenge. Vi har hatt det som et drømmeoppkjøp. De har hatt en god utvikling med bra lønnsomhet og en stor kreativ kompetanse. Vi ser også et stort nordisk potensial, sier den svenske Aller Media-sjefen Bodil Ericsson Torp til Resumé.

Det er det svenske, kriserammede mediekonsernet Stampen som selger selskapet til Aller Media, som har overvåket OTW i ett par år. 

Benekter at Stampen-problemer ga rabatt
Hun forteller at forhandlingene med Stampen trakk ut i tid. Aviskonsernets arbeid med å kutte kostnader og unngå totalhavari skal være årsaken.

- Jeg kan ikke gå inn i detalj på hvorfor, men det er klart at Stampens rekonstruksjon satte prosessen i en komplisert situasjon.

Ifølge Resumé ville Stampen ha 150 millioner kroner for selskapet og noen nettsteder i Modern Woman Media, mens Aller bare ønsket å betale maksimum halvparten. Stampen kjøpte OTW for over 200 millioner svenske kroner i 2012.

Omsetningen har siden den gangen falt fra 230 millioner ned til nærmere 100 millioner svenske kroner. 

- Vi kommuniserer ikke prisen, men vi er veldig fornøyde med handelen totalt sett, sier Bodil Ericsson Torp.

Også administrerende direktør Anders Rask i OTW er ordknapp om prisen, men han avviser at Stampens økonomiske problemer har senket prisen på OTW.

- Jeg kan ikke kommentere prisen, men det har nok ikke blitt noen rabatt på grunn av rekonstruksjonen. Det er ikke bare Aller som har villet kjøpe OTW, det har også vært andre spekulanter, og noen av dem har jeg truffet, sier Rask til Resumé.

Nærmer seg 900 mill.
Han røper også ifølge Resumé at OTW vil åpne kontorer i Oslo etter Allers oppkjøp av selskapet. 

I den norske hovedstaden venter nye samarbeidspartnere i Aller Media Norges selskaper innen blant annet innholdsmarkedsføring. Nylig kunne Kampanje fortelle at Aller Media oppretter det nordiske byrånettverket Ahead Group, som skal frontes av tidligere salgsdirektør i Aller og tidligere toppsjef i SBS Radio, Bente Klemetsdal. OTW blir nå en del av dette nettverket. Med en omsetning på over 700 millioner kroner og mer enn 350 medarbeidere blir Ahead et av Nordens største byrånettverk. 180 av dem jobber i de norske byråene. Med oppkjøpet av OTW vil den samlede omsetningen ligge på rundt 850 millioner og bemanningen øker til 415 ansatte. 

- Ahead Group styrker seg betydelig ved oppkjøpet av OTW, deres unikhet innen content vil åpne mange muligheter for sterkere nordiske samarbeid og jeg gleder meg til å utvikle samarbeidet med Anders og hans dyktige team, sier Klemetsdal til Kampanje om dagens oppskjøp.

Danskeide Aller Media blir også det første mediekonsernet som oppretter et nordisk nettverk av byråer. Byråene i Ahead satser på content marketing, reklame, såkalt performance marketing, CRM, sosiale medier, utvikling av digitale tjenester, retail- og event marketing. I nettverket inngår Redink, Hyper, OMG og NovaVista/Fresh Thinking i Norge, Datagraf Communications og Aller Client Publishing i Danmark, Dingle og Aller Ideas i Finland, og Make Your Mark i Sverige.

Les også: Klemetsdal skal fronte Aller Medias nye nordiske byrånettverk

Les også:  Egmont nekter å la seg skremme av Allers nordiske content-satsing