Plan-B er management- og produksjonsselskapet som blant annet er eid av TV 2-programlederne Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen. I tillegg til å forvalte karrieren til et knippe av Norges største kjendiser, produserer Plan-B tv-suksesser som «Senkveld med Thomas og Harald» og «Truls – Oppdrag Norge» med Svendsen. De står selvfølgelig også i kulissene når tv-komikeren møter mesterkokken i «Truls à la Hellstrøm» på TV 2 denne uken.

Nå ser Plan-B at annonsører tørster etter å bruke deres profiler til innhold i egne kanaler, og den tørsten vil selskapet slukke med sin nye satsing på innholdsmarkedsføring.

- Vi har lang erfaring på event, hvor vi har gjort ting for kundene våre i mer lukkede fora, men nå ønsker også kundene våre å bruke våre profiler eksternt, forklarer daglig leder Line Konglevoll i Plan-B.

Stallen deres inkluderer kjendiser som Jenny Skavlan, Erik Solbakken, Petter Schjerven, Jan Thomas, Anne Rimmen, Espen Lind og Vendela Kirsebom.

- Når vi setter sammen de 40 unike profilene vi har og underholdningsbakgrunnen deres, med kompetansen vi har på tv, får vi noe helt unikt som vi kan bruke til å hjelpe kundene med å fortelle like gode og fantastiske historier ibåde egne og eksterne kanaler, sier hun.

Les også: Sterk premiere for «Truls à la Hellstrøm»

- Latter, glede og underholdning
Harald Rønneberg, som også er styreleder i selskapet, forteller at de fortsatt skal ha fokus på «positive snakkiser» når de jobber direkte med annonsører.

- Det er jo gøy for oss som har jobbet i store massemedier å få lov til å bruke den lidenskapen til å hjelpe næringslivet. Latter, glede og underholdning er et fantastisk virkemiddel, om du skal selge sokker eller mobilabonnement eller hva det skal være, sier Rønneberg.

Selv om selskapet er langt fra alene i markedet for innholdsmarkedsføring, tror Rønneberg at de kan tilby noe helt nytt.

- Det vi ser er at vi har en annen innfallsvinkel enn de som jobber med reklame- og kommunikasjonskampanjer. Vi kommer fra et rent underholdningsståsted, og det er gøy å se effekten av det. Vi er godt igang og dette er morsomme utfordringer for oss, sier han.

Henter inn tidligere TVNorge-produsent
Til å lede den nye enheten har Plan-B hentet inn Jan Petter Fredstad, som blant annet har ti år bak seg i Discovery, der han var med på å bygge opp selskapets konseptavdeling.

- Det var et par krav vi hadde. Han måtte være trivelig, han måtte være flink og han måtte være fra Østfold. Han er i hvert fall fra Østfold, sier Rønneberg og gliser.

Fredstad mener timingen for Plan-Bs nye satsing ikke kunne vært bedre.

- Nå har markedet blitt modent og det handler ikke lenger om å få vist frem logoen sin, men om å fortelle de gode historiene. Der kommer vi til å spille en stor rolle, fordi vi kan historiefortelling, sier han.

- Gløden vi har når vi lager i «Truls à la Hellstrøm», den skal vi ta med oss inn i den nye avdelingen også, legger tv-sjef Pål Huuse til.

- Viktig å ikke bli kåt på penga
Konturene av den nye satsingen kunne man se allerede i Senkveld-spinoffen «Camp Grasrot», som hadde premiere i vår, der kjendisene i «Camp Senkveld» er byttet ut med Norsk Tipping-kunder, og episodene vises i sosiale medier.

- Både for oss, Norsk Tipping og TV 2, så var dette noe nytt. Vi er et veldig journalistisk drevet underholdningsprogram, og derfor må vi trå varsomt når vi går inn i samarbeid med kommersielle partnere. Vi må føle at det beriker programmet heller enn det motsatte, sier Rønneberg.

- Hvor mange samarbeid kan en profil inngå før troverdigheten står på spill?

- Det er det store spørsmålet, og det er avhengig av hvilken profil du er. Én ting er å ha et kommersielt samarbeid knyttet til programmet ditt, noe annet er å være Norsk Tippings ansikt utad, som vi ikke er i denne sammenhengen. Alt handler om at samarbeidet er troverdig, og det er Plan-Bs jobb å manøvrere dette slik at man bygger to merkevarer, i stedet for å bygge én og forringe en annen.

Rønneberg fortsetter:

- Det er jævlig viktig å ikke bli kåt på penga. Vi kan ikke gamble på hvordan vi skal forvalte en profil eller en merkevare. Vi må være 100 prosent sikre på at det gagner begge parter. Trår du feil der, er du «fucked», og det kan du sitere meg på!

Plan-B går vitenskapelig til verks for å sikre at de kobler sammen rett profil med rett merkevare.

- Vi jobber tett med Kantar TNS med posisjoneringsstrategier og analyserer profiler opp mot annonsører. Det kan være at vi må si at «dere to er ikke på samme planet», og da kan vi foreslå andre profiler. Vi blir en form for rådgiver og skal jobbe med merkevarebygging, sier Fredstad.

Åpner for større produksjoner
Selv om innholdet de skal lage for annonsører først og fremst vil være kortere formater skreddersydd for sosiale medier, vil ikke Plan-B utelukke at de i fremtiden også vil pitsje store tv-konsepter til annonsører.

- Det kan godt være at der er flere som vil konkurrere om ideene våre, sier Huuse.

Plan-B har tidligere samarbeidet med Try på en kampanje for Gilde, og de var også samarbeidspartnere på et tilbud på Norsk Tippings innholdskonto tidligere i år. Det var Redink som vant det anbudet.

- Vil dere fortsette samarbeidet med Try?

- Vi har ikke et formelt samarbeid med noen, men jeg tror våre kunder både til være reklamebyråer og annonsører. Vi vil lage bra ting med bra folk, sier Fredstad.

- Vi er ikke en ensom båt på åpent hav. Vi vil ha partnere, sier Rønneberg.

Regnskapet til Plan-B viser at de barberte tre millioner fra bunnlinjen i fjor.

Les mer: Færre tv-oppdrag for TV 2-kjendiser - overskuddet nesten borte

- Er dette en posisjonering for en tid der oppdragene fra tv-kanalene blir færre?

- Jeg tenker heller at det er et tillegg og et ønske om å møte en etterspørsel i markedet etter mer godt innhold og levende bilder i digitale flater. Vi skal fortsette å lege terningkast seks-tv. Dette blir et supplement og de tre beina skal leve godt sammen, sier Konglevoll.