I dag var halve medieeliten på plass i byggets storstue for å hylle medieklyngen som skal sikre velstand og forhåpentligvis vekst, for leietakerne.

Ideen om medielandsbyen i Bergen ble lansert av TV 2 i 2011 og ble rask omfavnet av Universitetet i Bergen og byrådsleder Monica Mæland (nå næringsminister). Smått om senn ble både Bergens Tidende, NRK Hordaland og BA overbevist om at dette var en god plan. I ettermiddag ble mediestorstuen offisielt åpnet.

Ministrene Monica Mæland og Linda Helleland uttrykte begge begeistring over at samarbeidet i hardt prøvet bransje lot seg realisere.

TV 2 var i sin tid initiativtaker til bygget, men har de siste årene sådd tvil om fortsatt tilstedeværelse i Vestlandets hovedstad. Nå mener TV 2-sjef Olav T. Sandnes at deres lokaler i Media City Bergen feier all tvil av bordet.

Saken fortsetter etter videoeinnslaget:


Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har vært med på å få både NRK og TV 2 til Media City Bergen.

Hør hvordan her:


I tillegg til fem mediehus og ett universitet rommer bygget teknologiselskap som Vizrt, Vimond, flere oppstartsselskaper, event- og kommunikasjonsselskap og andre medierelaterte selskap.

Målet til huseier Entra er at MCB skal bli et internasjonalt og fremtidsrettet samlingspunkt med en miks av små og store nasjonale og internasjonale selskaper, studenter, offentlige leietakere, etablerte gründere og helt nye selskaper.

Media City Bergen blir med sine 45.000 kvadratmeter det største og høyeste næringsbygget i Bergen sentrum. Prosjektet er ifølge pressemeldingen unikt i Norden.

Medieklyngen i Bergen er inspirert av MedieCity UK i havneområdet i Manchester i Storbritannia, som dekker et området på nesten en kvadratkilometer.