Trine Skei Grande fikk ikke den starten på ministerkarrieren som hun hadde drømt om, da hun dagen før utnevnelsen valgte å gå hardt ut i VG og Aftenposten mot en voldsom rykteflom og anklager som har kommet mot henne de siste ukene.

Ryktene tar utgangspunkt i en fest i 2008 og har vært omtalt i nærmere detalj av Finansavisen og den høyrevridde nettavisen Resett.

Selv om Grande har kalt ryktene «ondsinna», sier hun til Kampanje at hun ikke vil ta saken videre med de mediene som har satt ryktet på trykk.

- Kommer du til å klage inn mediene som har satt disse ryktene på trykk til PFU?

- Jeg mener at det ikke er politikerne sin rolle å gjøre det. Jeg har sagt det jeg mener og hva jeg føler om den saken, og så håper jeg det slutter med det, sier Grande til Kampanje.

Les også: Trine Skei Grande: - Ny NRK-lisens blir den viktigste saken

- Trengs noen politiske grep
Som statsråd for Kulturdepartementet blir Grande også Norges nye medieminister, og allerede på pressekonferansen tidligere på dagen varslet Grande at hun trodde det ble viktig å sikre kvalitet og seriøsitet i norske medier i tiden som kommer.

- Har du drømt om å ta styringen over Medie-Norge?

- Jeg tror det er et veldig viktig felt fremover for å sørge for at vi har god kvalitetsjournalistikk, har medier med en størrelse som sørger for at du får gode nyhetssaker, har gode graveteam, har en åpen og offentlig debatt i et demokrati. Jeg tror det trengs noen politiske grep for å få til det fremover, sier hun.

- Hva viktigste grepet du tar for å sikre kvalitet og seriøsitet i norske medier?

- Det er å finne de gode finansieringene som gjør at du får stabile redaksjoner med gode fagfolk som kan jobbe fremover. Det er også viktig når vi snakker om barne- og ungdomskultur at du får en oppvoksende generasjon som skjønner forskjell på kvalitetsjournalistikk og annen type informasjon og desinformasjon som finnes på nettet. Det er en viktig del av dannelsesperspektivet.

Vil ta styringen
- Venstre har jo klart å spille en rolle i mediepolitikken også utenfor regjering. Hva kan du gjøre som statsråd som du ikke ellers kunne ha gjort?

- Nullmomsen mener jeg var et av de viktigste grepene i forrige periode i mediepolitikken. Det var helt avgjørende og kom i siste liten. Det var et stort grep vi kunne ta fra Strortinget. Nå kommer det en del utredninger, for eksempel hvordan vi skal innrede pressestøtten, som jeg synes det er fint å kunne ta fra et statsrådskontor og utrede og finne gode løsninger på. Det er der nøkkelen ligger for fremtidens mediepolitikk.

Kampanje fikk det første intervjuet med kulturminister Trine Skei Grande etter pressekonferansen i dag. Se intervjuet her: