Denne sommeren satser NRK på turgåing minutt for minutt gjennom fire uker på Hardangervidda, i Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms. Lars Monsen går først, og alle som vil kan henge seg på turfølget.

Fem dager i uken blir det direktesendt tur-tv med sakte-tv på dagtid og Sommeråpent med gjester, artister og publikum på kveldstid.

-  Jeg gleder meg! Naturopplevelser handler om god tid. Å sende fjellturer minutt for minutt er rett og slett genialt, sier Lars Monsen i en pressemelding.

- I et vanlig tv-program viser vi kanskje bare fem sekunder når jeg tenner opp et bål. Her kan vi jo risikere at det tar en time. Kanskje det regner og alt er søkkvått, eller jeg må lete lenge etter nok ved. Folk kommer til å forstå mer, sier Monsen.

Thomas Hellum er prosjektleder i NRK. Han har vært sentral for sakte-tv både fra tog og båt, men ser for seg nye utfordringer i den norske fjellheimen.

- Vi er glad for å ha med oss blant annet Den Norske Turistforening på gjennomføringen. De kan fjellet, sier Hellum.

- Å skulle sende direkte, minutt for minutt, fra fjellområder hvor det knapt er mobildekning, er mildt sagt utfordrende, påpeker han.