Til høsten er det duket for sesong 15 av det populære programmet «Jakten på kjærligheten» på TV 2. Og etter fire år som programleder, gir Katarina Flatland seg. Ny programleder er Gunhild Dahlberg, som mener dette er en drømmejobb.

- Det er faktisk ikke en klisje, men en sannhet. Jeg elsker «Jakten på kjærligheten» som tv-konsept og har fulgt nøye med gjennom alle 14 sesongene. Jeg kjenner programmet sin historie godt, og føler meg veldig trygg på konseptet jeg nå skal lede. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Dahlberg i en melding.

Flatland har allerede fått nye oppgaver; til høsten skal hun være programleder for Idol.

- Det er vemodig å skulle overlate stafettpinnen til Gunhild siden «Jakten på kjærligheten» er det programmet som har formet og lært meg mest som programleder. Jeg kommer til å savne både bønder, friere og ikke minst den fantastiske redaksjonen jeg har delt mange minner og fine stunder med. Men jeg har tidligere sagt at jeg ønsker å slå Katrine Moholts rekord med syv sesonger av Jakten, og den har jeg fortsatt store ambisjoner om å slå. Så jeg håper å komme tilbake i rollen som «Kirsten Giftekniv» på et senere tidspunkt, sier Flatland.

Les også: Her er årets Jakten-bønder

Gunhild Dahlberg har erfaring fra TV 2, NRK, radio, som VG-skribent og forfatter. Hun har også ledet datingprogrammet «Fjellflørt» på TV 2.

Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 sier dette om valget av ny programleder;

- Gunhild er med sin bakgrunn som journalist, forfatter og reporter et solid valg når det kommer til å lede den kommende sesongen av «Jakten på kjærligheten». I tillegg er det jo artig at Gunhild alltid har hatt et lidenskapelig forhold til tv-konseptet, er opptatt av tematikken, og har vært en trofast seer av alle sesongene, sier Nakken.

Innspillingen av «Jakten på kjærligheten» skal skje i perioden april til juli og vil sendes på TV 2 til høsten.