En opptelling over gårsdagen Gullruten-nominasjoner viser at det var tv-produksjonsselskapet Monster som stakk med flest utmerkelser av de uavhengige tv-produksjonsselskapene og det med hele syv nominasjoner.

På de neste plassene var det Novemberfilm og Motlys sammen med NRK som begge fikk seks. NRK fikk alene hele 14 nominasjoner, men blant produksjonsselskapene var det altså Monster som fikk flest. 

- Vi er veldig fornøyde med det og vi er også veldig stolte over å få ti nominasjoner i fagprisene, sier administrerende direktør i Monster, Ingvild Daae, til Kampanje.

Totalt ble det altså 17 Gullruten-nominasjoner på Monster og Daae sier det for fagfolkene og de som jobber på produksjonene er «veldig stas med nominasjonene» i fagprisen.

Mest oppmerksomhet er det nok likevel knyttet til de største «Gullruten»-prisene som går på program, programledere og skuespillere.

Her var Monster blant annet nominert i «Årets beste underholdning», «Beste konkurransedrevne reality» og «Beste reality».

- To nominasjoner i «Beste underholdning» er vi veldig glade for også er alle Gullruten-nominasjonene, om vi holder fagprisene ute, formater fra vår egen formatavdeling Monster Format, sier hun.

Hun tror Monster har hatt et tilsvarende antall nominasjoner tidligere, men gitt all konkurransen fra mange nye produksjonsselskaper er hun veldig stolt over å få flest nominasjoner i årets Gullruten. Totalt var det 25 produskjonsmiljøer som delte på 72 nominasjoner.

- Noen nominasjoner som gleder spesielt?

- Det var veldig gøy med Solveig Kloppen og at hennes program ble nominert og fantastisk gøy at Tobias Santelman ble nominert som beste mannlige skuespiller. To nominerte i «Beste underholdning» er også stas, sier hun

- Dere blir en stor delegasjon som drar til Bergen?

- Ja, det blir det. Det er ekstra stas at vi blir en stor gjeng.