Artikkelen er oppdatert med kommentarer fra nyhetsredaktør Karianne Solbrække, Linn Wiik og Geir Solaas Moen.

I TV 2-programmet «Snakk med Linn Wiik» viste programleder Linn Wiik fram et bilde av en ansatt som ble oppsagt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen. Vedkommende har ikke tidligere blitt identifisert av norske, redaktørstyrte riksmedier, heller ikke av TV 2. Innslaget  blefjernet fra nett, og nyhetsredaktør Karianne Solbrække slo fast at programmet ikke ville bli sendt som vanlig sist torsdag.

Solbrække: - Er blitt trygg
Etter det Kampanje erfarer har ledelsen i TV 2 bestemt seg for at programmet igjen skal på lufta. Linn Wiik fortsetter også som programleder.

Det bekrefter nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 overfor Kampanje i ettermiddag.

Vi fortsetter med Linn Wiik som programleder og programmet går på lufta etter påskeferien. Jeg har hatt grundige samtaler med redaksjonen og har fått oversikt over hva som skjedde. Jeg ønsker ikke å dele innholdet fra samtalene, men de har gjort meg trygg på å sette programmet på lufta.

Linn Wiik kommenterer beslutningen slik:

- Jeg er veldig glad for at programmet snart er tilbake på lufta. Vi har hatt gode samtaler og jeg opplever nå at vi er ferdig med saken og at TV 2 fortsatt har like stor tro på programmet. Etter påske kjører vi på igjen med full guffe! sier Wiik til Kampanje.

Bytter vaktsjef
Men identifiseringen får én personalmessig konsekvens, for vaktsjef Geir Solaas Moen byttes ut og erstattes av Tor Godal. Moen går over til reporterstilling i innenriksavdelingen.

Tor Godal er en erfaren redaksjonsleder i TV 2. Jeg ønsket å reorganisere ledelsen av programmet og da var det naturlig å lande som jeg gjorde nå.  Geir Solaas Moen går tilbake til jobben som reporter, sier Solbrække.

Er dette en direkte konsekvens av programmets identifisering av en mann som ble oppsagt etter å ha seksuelt trakassert flere kvinner i TV 2?

- Jeg ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer utover det jeg nå har sagt. Dette er dyktige kolleger som har hatt en røff uke, og innholdet i våre samtaler er mellom oss.

Moen: - Jeg er ansvarlig for tabben
Geir Solaas Moen er glad for at talkshowet igjen skal på lufta.

- Selv om dette har bakgrunn i et arbeidsuhell og en redaksjonell tabbe, så har dette også ført med seg noe positivt. Jeg er glad for at programmet fortsetter, glad for at Tor Godal overtar den sammenslåtte jobben som både redaksjonssjef og vaktsjef etter Gerhard Helskog og meg. Og jeg gleder meg virkelig til å jobbe som politisk reporter for TV 2-Nyhetene igjen, sier han til Kampanje.

Han tar på seg ansvaret for identifiseringen.   

- Som vaktsjef var er jeg ansvarlig for tabben. Karianne Solbrække har vært en god, rettferdig og streng redaktør, samtidig som hun har har vist forståelse for at det er lov å gjøre feil for så å gå videre.

- Ingen stor uenighet
I en intern melding som Kampanje fikk tilgang til forrige uke, omtalte Linn Wiik beslutningen om å identifisere mannen uten klarsignal fra redaktørene i TV 2 som «en gigantisk feilvurdering».

«Det er nå helt tydelig for oss at vi aldri skulle gjort dette uten å snakke med Karianne som nyhetsredaktør på forhånd. Det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egenhånd», skrev Wiik i meldingen.

Les mer:  Linn Wiik legger seg flat: «Gigantisk feilvurdering»

Les mer: Tar TV 2-program av lufta: - Alvorlig svikt

Wiik skal samtidig ha understreket at hun fortsatt mener TV 2 burde ha identifisert mannen tidligere. Linn Wiik ønsket ikke å kommentere Kampanjes opplysninger.

Etter det Kampanje kjenner til skal et stort antall journalister i TV 2 være av samme oppfatning som Linn Wiik. Beslutningen om å ta programmet av luften skal ha skapt høy temperatur internt i TV 2.

Når Kampanje spør om det er satt sluttstrek for diskusjoner om hvorvidt TV 2 burde ha identifisert mannen, svarer nyhetsredaktør Karianne Solbrække slik:

- Diskusjoner skal vi alltid ha. Jeg ser Kampanje erfarer at det er mange i TV 2 som er uenige, og ja, det er noen, men jeg opplever ikke at det er stor uenighet rundt dette i TV 2. Dette er uansett ikke hva denne saken handler om. Beslutningen om at TV 2 ikke skal identifisere vedkommende står fast. Når beslutningen er tatt, må alle følge den, sier Solbrække. 

- Høyt under taker i TV 2
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække har tidligere kommentert beslutningen om ikke å identifisere den tidligere TV 2-ansatte slik:

- Jeg tenker at det er, og skal være, høyt under taket i TV 2. Det er helt greit med uenighet, men man følger en redaktørbeslutning når den er tatt. En redaktør kan ikke beslutte på grunnlag av meningsmålinger internt. Jeg har alltid grundige diskusjoner om identifisering med vaktsjefer, reportasjesjefer og redaksjonssjefer. Det er krevende å lage journalistikk på sin egen bedrift, så dermed er det ekstra viktig å diskutere med andre redaksjonelle ledere. Og det er heller ikke slik at enhver ansatt nødvendigvis kjenner til alle omstendigheter i hvert enkelt tilfelle. Avgjørelser om identifisering er noen av de mest krevende vurderingene en redaktør gjør, og jeg jobber alltid med å kartlegge omstendigheter i hvert enkelt tilfelle, sa hun til Kampanje.

Ble vist på kvinnedagen
I sendingen, som gikk på kvinnedagen 8. mars, viste programleder Linn Wiik frem 
en bildeserie som  inkluderte Trond Giske, Harvey Weinstein, Kristian Tonning Riise og den tidligere TV 2-medarbeideren. Det var Linn Wiik og redaksjonssjef Geir Solaas Moen som sto bak avgjørelsen om å identifisere den tidligere TV 2-medarbeideren.

«I 2018 – i verdens rikeste land. Jeg har prøvd å lete litt for å finne gode grunner til at kvinnedagen fortsatt er aktuell, og jeg tror jeg har funnet sånn åtte-ni stykker», sa Wiik i talkshowet på TV 2 Nyhetskanalen.