I dagens leder i Finansavisen tar ansvarlig redaktør Trygve Hegnar for seg streiken blant NRK-journalistene. Det viktigste kravet fra NRK-journalistene er å heve snittlønnen, Et regnestykke fra NRKJ-journalistene viser at de tjener i snitt 110 000 kroner lavere enn snittlønnen i andre mediehus.

«De burde kunne få mer enn andre i arbeidslivet hvis de ligger bak eller under, men de kommer ikke til å få det», skriver Hegnar.

Og det er spesielt «frontfagsmodellen», som sier at ingen grupper skal ha et større tillegg enn det frontfaget forhandler seg frem til på vegne av norsk eksportindustri, Hegnar reagerer på. Når frontfaget har forhandlet frem 2,8 prosent, skal altså ingen andre få mer. NRK-journalistene får støtte fra Hegnar på at deres lønninger skal sammenliknes med andre medieselskaper.

«(…) og det er vanskelig å se hvorfor de NRK-ansatte, i stedet for å forbedre situasjonen i forhold til medieselskaper, skal sammenlignes med industrien. (…)»

Hegnars konklusjon er at han støtter de streikende NRK-journalistene, men også at det er en tapt kamp. Den eneste vinneren er TV 2, som får nærmest monopol på nyheter i NRK-fraværet.