Streiken i NRK slår umiddelbart ut på TV 2s seertall. I går var 21-nyhetene det mest sette tv-programmet på norske kanaler.

- Det er naturlig at folk trekker dit det er nyheter og at tallene påvirkes av at NRK ikke har nyhetssendinger. Da er det også naturlig at gårsdagens 21-nyhetene ble mest sett på tv i går, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl.

 Isolert sett var kanskje ikke seertallene til 21-nyhetene all verden med 364.000 seere, men markedsandelen var like fullt sterke 50,9 prosent i målgruppen 10 til 79 år på en av årets aller varmeste og lyseste dager.

Men også Nyhetskanalen gjorde det bra i går på NRK-streikens første dag. Markedsandelen endte på hele 8,4 prosent og det var opp hele 5,1 prosentpoeng sammenlignet med forrige tirsdag.

- Det er ganske overraskende at nyhetskanalen får en såpass stor vekst. Kanalen er inne i en periode med bra utvikling og hadde i går en like stor markedsandel som TVNorge i målgruppen 10 til 79 år og var Norges tredje største tv-kanal, sier Dahl.

- Er det streike-effekt her også?

- Når tilbudet er mindre ett sted, er det naturlig at folk også trekker dit når de vil se nyheter.

TV 2 hovedkanalen hadde i går en markedsandel på 23,2 prosent opp nesten fem prosentpoeng sammenlignet med sist tirdag. 

- Dersom streiken varer, hvor mye større blir TV 2 i denne perioden?

 - Det er umulig å si. Det er naturlig at nyhetene for et løft nå fordi folk trekker dit det er nyheter, så får vi se hva som skjer. Vi har et helt normalt sendeskjema og gjør en tradisjonell 17. mai-dekning i morgen. Alle er allerede på jobb og vi har ikke mer ressurser tilgjengelig. Vi følger de oppsatte planer og starter 17. mai-festen på «God morgen, Norge», sier Dahl.