TV 2 har sikret en rekke rettigheter på sportsfronten og kanalen vil fremover tilby et unikt fotballtilbud med kamper fra Premier League, Champions League, Europa League og UEFA kvalifiseringskamper til EM og VM for menn på en helt ny sportskanal.

Den nye kanalen har fått navnet TV 2 Sport og vil tilby over 1.000 timer live sport.

- Vi gleder oss til å vise frem en svært rikholdig sportsmeny på helt ny kanal. På «TV 2 Sport» får du det beste av det beste innen fotball, sykkel og annen spennende sport. Dette blir tidenes innholdstilbud på en norsk sportskanal med over 1000 timer live sport. «TV 2 Sport» vil være med å komplettere en fantastisk bukett av kanaler og programmer som TV 2 kan tilby lineært, på TV 2 Sumo og via våre viktige distribusjonspartnere, sier Trygve Rønningen, kanaldirektør i TV 2 i en melding. 

TV 2 har allerede en rekke sportskanaler i både lavprissegmentet og premiumsegementet med henholds TV 2 Sportskanalen og TV 2 Premier League. 

- Hva får dette å si for de øvrige sportskanalene til TV 2 som TV 2 Sportskanalen?  

- Bakgrunnen for lanseringen er at vi rett og slett har en så rikholdig sportsportefølje at vi nå kan lage et nytt super-produkt. TV 2 Sportskanalen blir foreløpig liggende, men vi kommer til å bruke tid framover til å se på hele vår sportspakke, og vurdere hvordan kanaloppsett og sportsmenyen på TV 2 Sumo blir, sier Rønningen, 

Den nye kanalen vil blant annet supplere hovedkanalen TV 2 med tung sykkeldekning fra VM i landevei fra Innsbruck, etapperitt som La Vuelta Espana, tour-ritt og endagsritt, samt UCIs VM i banesykling, mountain bike og cyclocross. Kanalen vil følge norsk håndball tett med kvalifiseringskamper i håndball for kvinner og menn, direkte fra Eliteserien for kvinner og menn, samt Golden League og Møbelringencup.

TV 2 sier det gjenstår forhandlinger med distributørene om betingelsene for distrbusjon av den nye kanalen.  TV 2 ligger denne uken i en avgjørende distribusjonsforhandling med Telenor uten å ha kommet til enighet. 

- Kanalen er lansert i dag, og derfor naturlig nok ikke ferdigforhandlet hos distributørene. Grunnen til at vi lanserer den nå, er at vi går inn i en tid med mye sport på TV 2 og TV 2 Sumo (privatlandskamper i fotball, fotball-VM og Tour de France). Dette er derfor en perfekt anledning til å komme ut i markedet til de sportsinteresserte og fortelle om denne godbiten som kommer, sier Rønningen.