I en internmelding som ble sendt ut til ansatte på Ullevaal Stadion mandag formiddag, og som Kampanje har fått tilgang til, opplyses det om at Jan-Erik Aalbu fratrer sin stilling som administrerende direktør i Ullevaal Media Center (UMC).

- Jeg har formidlet til styret i UMC at jeg ønsker å fratre min rolle i selskapet, skriver Aalbu i meldingen.

Best at vi nå skiller lag
UMC er tv-produksjonsselskapet til Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, og har stått for blant annet studioproduksjonene til Discovery. Discovery-avtalen har stått for nærmere 30 millioner kroner, eller nærmere 60 prosent, av omsetningen til selskapet.

Denne avtalen avsluttet imidlertid tv-huset i september i fjor. Da kommenterte Aalbu at denne avtalen hadde vært grunnmuren i UMC, men at han egentlig ikke var overrasket.

I mandagens internmelding skriver Aalbu at jobben ikke ble slik han først trodde.

- Norsk fotball og UMC er en veldig fin arbeidsplass, og jeg har stor respekt for styret og alle som jobber her. Men rollen jeg gikk inn i ble ikke helt som jeg hadde sett for meg. Jeg mener derfor det er best – både for meg og for selskapet – at vi nå skiller lag. Jeg ønsker alle i UMC alt godt videre, skriver Aalbu.

Les mer: Discovery bryter med NFF-eide UMC 

Holder kortene tett til brystet
Oppsigelsen kommer etter bare ett år i jobben.

- Hva som er planen videre ønsker jeg ikke å si så mye om nå. Akkurat nå er det viktigste for meg å avslutte relasjonen til UMC på en god måte, skriver Aalbu videre.

Når Kampanje tar kontakt med Aalbu, ønsker ikke den tidligere sportsdirektøren i Discovery å si noe mer utover det som har stått i internmeldingen.

- Jeg har ingen ytterligere kommentarer, sier Aalbu til Kampanje.

Styreleder: - Oppsigelsen kom uventet
Tidligere kringkastingssjef i NRK og nåværende styreleder i UMC, Hans-Tore Bjerkaas, bekrefter at styret har mottatt Aalbus oppsigelse, og forteller at det hele var uventet.

- Selve problemstillingen om at Aalbu opplevde rollen som annerledes enn han først så for seg har vi visst om en stund, men oppsigelsen kom litt uventet på oss i forrige uke. Hva annet eventuelt oppsigelsen skyldes er det best han sier selv, men realiteten er at han har sagt opp, sier Bjerkaas til Kampanje.

Bjerkaas avviser at oppsigelsen skyldes interne konflikter mellom UMC og Aalbu.

- Slik jeg har oppfattet det, har det ikke vært interne konflikter mellom UMC og Aalbu, sier Bjerkaas.

- Ble det for lite sport for sportsmannen Aalbu etter bruddet med Discovery?

- Det er jo egentlig et spørsmål til han, men vi vet at jobben ble noe annet enn han så for seg, ja. Det har styret tatt til orientering, og hans opplevelse blir tatt til etterretning.

Nå skal styret bruke sommeren på å finne ny administrerende direktør til UMC, og vurdere om lederstrukturen må endres.

Vil gå med underskudd i 2018
Når det kommer til avtalebruddet med Discovery, som opphørte ved inngangen til 2018, er ikke Bjerkaas bekymret for fremtiden til UMC - men tror en direkte konsekvens vil bli at selskapet går med underskudd i 2018.

- UMC har masse andre eksterne produksjoner selv om ingen av de er like store. Men vi har nok av fotballinnhold å lage, sier Bjerkaas.

- Vil avtalebruddet likevel gi underskudd i år?

- Svaret på det er sannsynligvis ja, men vi jobber hele tiden for å bedre resultatet. Jeg tror jeg må nøye meg med det svaret, sier Bjerkaas.

Selskapet omsatte for 52 millioner kroner og hadde et overskudd på 6,5 millioner kroner i 2016. I dag jobber selskapet mest med å produsere internt for fotballorganisasjonene Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, samt noen større produksjoner på Ullevaal og Telenor Arena.

Aalbu fratrer sin stilling tirsdag 31. juli 2018.

Les også: Slik vil Fotballforbundet styrke omdømmet

Les også: Dette ville Aalbu gjøre med UMC etter avtalebruddet med Discovery