I dag kom nyheten om at det MTG-eide mediekonsernet Nordic Entertainment sikret seg rettighetene for tre nye år med Premier League på nordiske markedet – med unntak av Norge. Verdien på avtalen er ikke kjent, men den engelske toppfotballen er en av de mest attraktive rettighetene på mediemarkedet.

Les også: Viasat og TV3 kjøper Premier League - «verdens mest populære fotballiga»

I Norge er det TV 2 som sitter med avtalen om å vise Premier League og administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav Sandnes, sier kanalen følger godt med på det som skjer på det nordiske tv-markedet.  Han bekrefter torsdag morgen at den store rettighetsavtalen mellom Premier League og MTG og Nordic Entertainment ikke får noen følger for det norske markedet.

- Det er ikke solgt rettigheter i Norge, men vi følger godt med på hva som skjer, sier Sandnes.

- Så dette er verken en god eller dårlig nyhet for TV 2?

- TV 2 er ikke inne i andre tv-markeder i Norden enn det norske, så for oss betyr ikke dette noe. Vi er primært interessert i de norske rettighetene.

Han sier han ikke vil kommentere hvorvidt dagens avtale vil bety noe for når de norske Premier League-rettighetene kan bli solgt.