Helje Solberg kommer fra stillingen som administrerende direktør og redaktør for VGTV. Det er ennå ikke helt klart når Solberg tiltrer som nyhetsdirektør i NRK, men sannsynligvis i løpet av høsten, skriver NRK i en pressemelding.

Hun tar over jobben etter Alexandra Beverfjord, som nylig ble sjefredaktør i Dagbladet.

Les mer: - Jeg var bare 12 år da jeg bestemte meg for å jobbe i Dagbladet

- Dette er den mest spennende lederjobben jeg kan tenke meg. Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle journalistikken sammen med alle de flinke folkene i NRK, sier Helje Solberg i meldingen.

- Den avslørende journalistikken er viktigere enn noen gang. Det er avgjørende å ha denne typen journalistikk. NRK skal også være best på de løpende nyhetene og være en arena for debatt og aktualitet. Vi skal jobbe med å tilby dette innholdet til så mange som mulig i Norge, ikke minst er det viktig å nå den yngre generasjonen. Jeg er takknemlig for alle årene i VG/VGTV. Det har vært spennende, utfordrende og morsomme jobber. Jeg kommer selvfølgelig til å savne folkene i VG/VGTV, som jeg vet kommer til å by på knallhard konkurranse, sier Solberg.

Før hun begynte på sin VG-karriere i 1994, opparbeidet Solberg seg erfaring fra redaksjoner som Østlendingen, Sør-Varanger Avis og Nationen. I VG har hun både vært politisk journalist, leder for politisk avdeling og nyhetsredaktør, før hun i 2014 ble administrerende direktør og redaktør for VGTV.

I 1995 vant Solberg SKUP-prisen for «AUF-skandalen», og i 1996 fikk hun sammen med redaksjonen i VG Den store journalistprisen, som deles ut av Norsk Presseforbund. I 2017 ble hun kåret til årets kvinnelige medieleder.

- Jeg er veldig glad for at Helje Solberg blir vår nye nyhetsdirektør. Solberg viser et sterkt engasjement for NRKs oppdrag og for kvaliteten i journalistikken. Jeg er trygg på at vi har fått en nyhetsdirektør som kan forholde seg til det kortsiktige presset og tempoet i en nyhetsorganisasjon, der etiske problemstillinger og publiseringsavgjørelser skal tas løpende, og som samtidig har evnen til å tenke langsiktig og planlegge for kommende trender og behov, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i meldingen.