Artikkelen oppdateres.

MTG leverer sitt resultat for andre kvartal onsdag morgen. Mediekonsernet satte ny omsetningsrekord i et andrekvartal med 5,010 milliarder svenske kroner idriftsinntekter, som er 17 prosent høyere enn i tilsvarende periode i fjor. Den organiske veksten var på 9,3 prosent.

Resultatet endte på 348 millioner svenske kroner etter skatt, som er en nedgang på 15,7 prosent sett i forhold til samme periode i fjor.

Tross omsetningsveksten, ventet børsanalytikerne som følger MTG tett bedre tall, skriver Dagens Industri. Og MTG fikk også svar fra markedet. I den innledende handelen på Stockholmsbørsen like etter klokken 09.00 alt MTG- aksjen med rundt 11 prosent.

Fusjonsplaner ga millionsmell
MTG-resultatet svekkes av engangskostnader på 32 millioner svenske kroner som kom i forbindelse med de mislykkede planene om en fusjon av MTGs tv-virksomhet og TDC. 

Denne kostnaden omfatter også delingen av MTG, som kostet en god del penger. Det ene selskapet, Nordic Entertainment Group (NENT), skal ta hånd om tv-virksomheten och strømming av serier og film. Det andre selskapet, som fortsatt kommer til å seile under MTG-flagget, skal satse på e-sport og spill. 

- Vi har naturligvis kostnader i forbindelse med omorganiseringen før oppdelningen, sier Jørgen Madsen Lindemann, administrerende direktør i MTG, i kvartalsrapporten.

Deling utsettes, men NENT ruller i Norge
Tidigere har Jørgen Madsen Lindemann og MTG varslet at delingen av konsernet etter planen skulle skje i andre halvår i år. Men i rapporten bekrefter MTG i dag att planene er blitt forsinket. Årsaken er at storeieren Kinnevik vil dele ut sine aksjer i MTG til sine aksjonærer først i tredje kvartal. Det innebærer at MTGs plan om å dele ut aksjer i nye Nordic Entertainment Group før en børsnotering blir forsinket og vil ikke bli gjennomført i løpet av 2018. Nordic Entertainment Group (Nent) er vel og merke i drift , og selskapet må uansett operere selvstendig i minst et kvartal før børsnotering, så i Norge forholder Nent-selskapene seg til planene som er lagt. Det opplyser NENT i Norge til Kampanje i formiddag.

I Nent i Norge blir TV3 og P4 samt betal-tv-virksomheten Viasat og de nye strømmetjenestene Viaplay og Viafree, som tidligere liggende under Morten Aass’ ledelse. I tillegg går alle norske MTG-eide produksjonsselskaper som Monster, Strix og Rakett og Youtube-nettverket Splay inn i Nordic Entertainment Group.

Kjøpte sport for milliarder
Salgsinntektene til Nent steg med sju prosent i andre kvartal takket være vekst i Viaplay, Viafree og den svenske radiovirksomheten. Pay-tv økte omsetningen med 11 prosent til 1,870 milliarder svenekse kroner. Driftskostnadene steg en god del på grunn av investeringer i Viaplay og Viafree, i tillegg til at dekningen av Hockey-VM tæret på pengesekken, men god fart i omsetningen bidro til at driftsresultatet økte med sju prosent til 498 millioner svenske kroner. MTG konstaterer at tv- og radiomarkedet i Norge faller.

Før den kommende børsnoteringen har MTG svidd av store penger på rettigheter tidligere i sommer. Konsernet sikret seg rettighetene til Premier League i Sverige, håndball-VM og Formel-1. Etter det Kampanje kjenner til brukte MTG flere milliarder kroner i løpet av en intens rettighetsuke i juni. 

Les også: Tråkker på gassen i «nytt» mediehus: - skal være ledende på sport (Abonnement)