Teknisk Ukeblad blir største aksjonær i Medier24 etter at gründer og tidligere sjefredaktør og daglig leder Gard L. Michalsen selger seg ut av selskapet han etablerte før jul i 2014. For to uker ble det kjent at Michalsen slutter for å bli publisher i Schibsted-eide E24.

Les mer: Michalsen blir ny E24-sjef - selger seg ut av Medier24

Nå er det klart at de øvrige aksjonærene kjøper ut Michalsens eierpost på 55 prosent i selskapet. Det skjer gjennom et bud fra Teknisk Ukeblad Media AS, som i dag eier 15 prosent av Medier24. Øvrige aksjonærer kan deretter tiltre budet etter forkjøpsrett, ifølge en pressemelding fra Medier24. 

Samtidig er får konstituert redaktør Erik Waatland sjefsjobben permanent.

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad kommenterer oppkjøpet slik i meldingen:

- Jeg kan bekrefte at TU Media AS trer inn og overtar alle aksjer vi får tilgang på. De andre aksjonærene har forkjøpsrett - og vil bruke sommeren til å vurdere om de vil bli med på sin andel videre, sier Moberg.

- Medier24 er et unikt og viktig prosjekt - innen et område som trenger kritisk og aktiv journalistikk. Med Erik Waatland som etterfølger etter Gard, er vi sikre på at dette skal gå svært bra videre.

De øvrige aksjonærene i dag er Chul Christian Aamodt gjennom sitt selskap Screensailor (10 prosent), Erik Waatland (10 prosent), Julie Hansson Tangen (6 prosent) og Nina Refseth (4 prosent).

- Medier24 har vært en vanvittig, fantastisk og viktig del av livet mitt de siste årene. Når jeg først har tatt valget om å forlate, er jeg selvsagt opptatt av at nettstedet skal leve godt videre. Og det ligger alt til rette for nå, sier Gard L. Michalsen i meldingen.