Torsdag formiddag presenterte TV 2 sin høstmeny i et fullsatt Grieghallen og særlig tilbudet fredag vitner om at reklamekanalen fortsatt tenker å gi NRK kamp om seerne. For med nysigneringen av Fredrik Skavlan, «Idol» og to nye «Senkveld»-programledere, er det mye som tyder på at det i høst er duket for en skikkelig fredagskrig mellom landets to største tv-kanaler, TV 2 og NRK1.

Tv-direktør i TV 2-konsernet, Trygve Rønningen legger ikke skjul på at han gleder seg litt ekstra til fredagskvelden denne helgen.

- Det har aldri vært en sterkere fredag på TV 2, både i antall timer er det lengre og det er sterke programmer. Summen av det, kommer til å bli kjempebra, sier Trygve Rønningen til Kampanje.

Punger ut for «diamantrekke»
- Dere henter Fredrik Skavlan fra NRK, så vil du gå langt som å si at dere har laget deres egen gullrekke?

- Det var en økonom i TV 2 som sa at dette er en diamantrekke, ikke fordi det nødvendigvis blir så suksessfylt, men fordi det koster så mye. Men det er klart det er stas å få Norges største talkshow til kanalen, sier Rønningen

Han tror imidlertid det ikke vil være mulig å matche seertallene Skavlan hadde på NRK.

- Vi må være realistiske. Det kommer ikke til å være så høye seertall på Skavlan på TV 2 som det var på NRK, sier Rønningen.

Se hele videointervjuet med kanaldirektør Trygve Rønningen her (saken fortsetter)!

NRK: - Vi har et veldig bra tilbud
Statskanalen har i alle år vært dominerende på fredagskvelden med sin godt innarbeidede gullrekke bestående av «Beat for beat», «Nytt på nytt» og frem til i høst «Skavlan», men med Fredrik Skavlan på TV 2, er det Anne Lindmo og hennes talkshow «Lindmo» som skal holde konkurrenten unna.

Les også: Slik kuppet TV 2 Skavlan - la flere titalls millioner på bordet

Les også: Eriksen om Skavlan-tapet: - Var ikke i nærheten av å matche TV 2

Hos NRK sier tv-sjef Arne Helsingen at det «kommer til å være mye spenning» knyttet til hva som skjer på fredagskvelden og det at Fredrik Skavlan nå går på TV 2.  

- NRK har premiere på «Lindmo» neste fredag, da er fredagsrekka vår komplett, med «Norge rundt», «Beat for beat», «Nytt på nytt» og «Lindmo». Vi er ganske ydmyke, men jeg mener at vi har et veldig bra tilbud, så får vi se hva seerne velger å se lineært, sier Helsingen.

- Tror du TV 2 nå endelig har fått sin gullrekke, 20 år etter NRK?

- Det er vanskelig å si, men den største forskjellen fra tidligere er at de har tatt «Skavlan», ellers så har de jo hatt «Idol» og «Senkveld» i flere år. Vi er godt fornøyd med det vi tilbyr fredag, lørdag og søndag, og det blir nok å velge mellom for seerne.

- Hvilken gullrekke er sterkest?

- Det viktigste er jo at folk finner innhold de synes er bra, og vi håper de finner det hos oss. Så har jo TV 2 sterke prosjekter, men det har de hatt hele tiden. Gullrekke-spørsmålet er ikke noe som opptar oss i NRK. Vårt mål er at programmene våre skal samle familien i helgen. Det har vi klart bra til nå, og det håper og tror vi fortsetter.

- Men hvem går seirende ut?

- Tv-markedet er ganske mangfoldig nå, og det er seerne som står for dommen. Vi har stor tro på våre programmer, så kommer jo publikums dom etterhvert, sier Helsingen.

- En helt ny setting
TV 2s nye fredagskonge, Fredrik Skavlan, sier til Kampanje at det for ham selv både er «veldig forfriskende» og «moro» å gå inn i en helt ny programrekke på TV 2.

- Dette er en helt ny setting for meg og det er utrolig utfordrende for oss ikke å få noe gratis lenger. Men det var det vi ville. Vi ville ha en utfordrerposisjon. Vi er fortsatt størst i Sverige og har vært det i Norge til nå, men nå måtte vi utfordre oss selv og ta noen sjanser i Norge for ikke å stagnere, sier Skavlan til Kampanje.

Her kan du også se hvordan det gikk da Kampanje utfordret Skavlan med hans eget Facebook-grep i en «Enten eller»-duell: