Navn: Stian Blipp

Alder: 28 

Aktuell: Skal lede «Senkveld med Stian og Helene» på TV 2 i høst.

Årets ferie: - For første gang siden jeg gikk på skolen har jeg hatt en ferie hvor store deler har gått til å kjede livet av meg. Det ble ikke noe storslått reise i år, så det ble med en liten klinetur til Venezia. Resten av ferien gikk med til å være klam i Oslo. 

Den perfekte sommermaten: - Grill alt! Sommermat for meg er alt du kan hive på grillen. Innenfor juli-måneden hiver jeg alt på grillen. Kjøtt, fisk, grønnsaker, vingummi, you name it! På drikkesiden er jeg ikke helt med på dette Aperol Spritz-toget som dundrer gjennom verden. Der er jeg mer på en duggfrisk Kronenbourg Blanc eller en frekk rosé med is. 

- Hvem ville du valgt om du kunne invitert hvem som helst, levende eller død, til Senkveld-studiet i høst?

- Robin Williams. Han er et opphav av kreativitet, energi og evig ungdom. Han gjorde alle scener og show bedre ved å bare være til stede. Det var en lekenhet der som jeg ser veldig opp til. Han dreit alltid fem null i hvor han var eller hvem han snakket med. Han var bestandig like «silly» og barnslig om det så var en Oscar-utdeling eller et impro-teater han var på. 

- Hvor mange GDPR-eposter har du fått og hvor mange av dem har du lest?

- Det er langt over hundre-tallet. Jeg skal være ærlig og si at jeg klikker på den store, forlokkende «OK»-knappen før øynene har fått hvile på et eneste ord. For alt jeg vet så har jeg signert vekk sjel, hus og heim. 

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Vår evne til å skvise alle sitroner tørre med begge hendene. Om noe eller noen slår an, så bruker vi det/de opp for fort. Vi har en tendens til å ødelegge det som en hit-radio som spiller den samme sangen tre ganger i timen. En sang derimot trenger vi ikke å digge mer enn en sommer, men en medieprofil er det hyggelig å kunne ha glede av lenger. 

- Et annet fenomen som irriterer meg er troen på at hvis en person slår an i et format eller på en flate, så slår den automatisk an i alle andre formater og flater. En Youtuber er ikke nødvendigvis en god utegående reporter, og en programleder er ikke nødvendig en god Youtuber, og så videre. 

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- Nye Senkveld-kvelden er ung og langt fra over. 

- Hvem eller hva har du mest og minst tillit til i Medie-Norge? 

- Med tanke på hvordan nyhetsbildet ser ut om dagen, både globalt og her hjemme, så er jeg enormt mye mer kritisk til innholdet i nyhetssaker. Clickbait, fake news, forledende overskrifter og targeted innhold på Facebook er med på å gjøre nyhetsjungelen bortimot ufremkommelig til tider. Resultatet er at jeg tar de fleste saker med en god neve salt. Jeg hørte en podkast her om dagen som tok for seg en audiosoftware som kunne sample stemmen til en person i et par timer og konstruere nærmest perfekte samtaler og uttalelser med vedkommende sin stemme. DET er creepy! En dag kan man gjøre det der med video også. Da gir jeg opp.