Denne gangen mistet «Skavlan» 7.000 seere fra forrige program. Seertallet er nå nede på 231.000. Andelen ble på 16,1 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år.

Det var likevel Gullrekka på NRK1 som stod for den største seerlekkasjen til Magnus Carlsen og sjakk-VM i helgen. Både «Lindmo», «Nytt på nytt» og «10 på topp» mistet hundretusener av seere til sjakk-VM på NRK2.

Les mer: Magnus Carlsen forsynte seg grovt av Gullrekka-seerne

I et intervju med sin gamle arbeidsgiver NRK i helgen, fortalte Fredrik Skavlan at han er skuffet, men ikke overrasket over de lave seertallene han har på TV 2.

- Vi tok en stor sjanse med det norske markedet vårt, men vi visste hva vi gikk til. Det er mange år siden jeg har hatt så dårlige seertall, sier han til NRK.

Denne fredagen hadde Skavlan blant annet besøk av foreldrene til den drepte journalisten Kim Wall.

For nykommerne i «Senkveld med Helene og Stian» går det imidlertid andre veien. Programmet la på seg med 30.000 seere til 418.000 seere fredag kveld. Det ga TV 2 en markedsandel i riksuniverset på hele 34,1 prosent.

Også semifinalen i «Skal vi danse» der blogger og «Paradise Hotel»-deltaker Martine Lunde røk ut av programmet, fikk til et løft i seertallene og det med hele 50.000 seere.

Hele 607.000 seere så semifinalen av «Skal vi danse» på TV 2 lørdag kveld, noe som ga kanalen en markedsandel på 43 prosent i riksuniverset. Det viser tall fra Kantar Media. 

Mest sett på TV 2 i helgen var «Farmen» med 631.000 seere og en andel på 44,7 prosent søndag kveld.