Den prisvinnende serieskaperen Gjermund S. Eriksen er i gang med et nytt prosjekt, og denne gangen setter den tidligere «Emmy»-vinneren seg som mål å fornye krimsjangeren.

Les også: - Da pappa ble intervjuet på  Dagsrevyen, så skjønte vi at dette var stort

Eriksen vant sammen med sin bror Emmy-pris for «Mammon» i 2017.

- Nordisk krim er ikke kjent for sitt humør. Livstid dyrker det faktum at politiet ikke hele tiden arbeider i konstant dyster tone. Krimfortellingene har spenning og action, men det er også plass til mye varme og humør. Derfor sjangernavnet happy noir, forteller han.

Da Kampanje snakket med serieskaperen i 2017 i forbindelse med av nominasjonen til «Årets Medienavn», sa Eriksen at han så for seg mange sesonger av den nye happy-serien.

- Forhåpentligvis blir det fem sesonger, det bør i alle fall bli tre sesonger, sa Eriksen. 

- Feelgood og spenning
Serien vil handle om politietterforsker Victoria Woll og hennes lille etterforskningsgruppe andre kollegaer ertende kaller for B-laget. Vi møter Woll først som en kvinne i sekstiårene mens hun soner en lang fengselsstraff.

Victoria Woll spilles av Tone Mostraum som er kjent fra teater og TV. I 2016 og 2018 spilte hun rollen som Kristin Husebye i NRK-serien «Presten».

Foruten å løse en unik krimfortelling vil hver episode avdekke en puslespillbit om Victorias fortid, som vi som seere får se som tilbakeblikk. Og puslespillet legges i den rekkefølgen seeren ønsker.

- Vi synes det er et spennende grep at historien fortelles i både nåtid og framtid, og her ligger det an til både feelgood og spenning, sier Marianne Furevold-Boland som er sjefsprodusent i NRK.

I andre sentrale roller finner vi blant andre Ingar Helge Giml, Bjarte Hjelmeland og Iselin Shumba.

Med seg som manusforfattere har Eriksen fått med seg blant andre tidligere VG-journalist, Ingar Johnsrud, og Dagsavisens politiske kommentator, Hege Ulstein.

 «Livstid» skal sendes på NRK i 2020, og allerede nå er det klart at de andre nordiske allmennkringkasterne ønsker å sende «Livstid».

Serien offentliggjøres internasjonalt under bransjefestivalen «Series Mania» i slutten av mars. Der vil de første opptakene fra serien presenteres for potensielle kjøpere utenfor Norden.

Serien skal produseres av Monster.