Frithjof Jacobsen er ansatt som produsent i Monster. Der skal han jobbe med en stor dokumentarserie og andre journalistiske prosjekter.

- Jeg gleder meg stort til å begynne i Monster, som er en av de mest spennende og nyskapende journalistiske arbeidsplassene i Norge for tiden. Serier som The Oslo Killing og Gåten Orderud er fremragende dokumentarer, og jeg ser frem til å bli en del av dette redaksjonelle miljøet. Og når Monster i tillegg står bak flere glimrende podcaster, var det enkelt å si ja til dette tilbudet, sier Frithjof Jacobsen om sin nye jobb.

- Har det vært mange andre tilbud du har vurdert?

- Jeg har vært i en del samtaler med forskjellige bransjer og type jobber, men det var aldri vanskelig å takke ja til jobben til Monster, sier Jacobsen til Kampanje.

- Det ble en stormfull sorti for deg i VG, hvordan har tiden vært etter det? 

- Jeg har det bra og har brukt tid på å bestemme meg for hva jeg skal gjøre og det har vært veldig all right å ha tid til det. Nå er jeg bare veldig fornøyd over å begynne i Monster og gleder meg til alt som skal skje der, sier Jacobsen.  

Han sier han ikke ønsker å kommentere noe rundt VG i lys av de siste dagers avsløringer der VG og journalist Lars Joakim Skarvøy med viten og vilje skal ha publisert et uriktig bilde av situasjonen i den mye omtale Giske videoen. 

Les også: Kvinnen i Giske-videoen med flengende kritikk av VG - Steiro sier saken «er alvorlig» for avisen

Frithjof Jacobsen (49) har lang erfaring både som kommentator, journalist og forfatter. Han har de siste e1leve årene vært politisk kommentator i VG, og programleder i den prisbelønte podcasten Giæver og Joffen. Jacobsen sluttet i VG i januar, samtidig som det ble kjent at han var i ferd med å innlede et forhold til Ap-politiker Jette Christensen.

Les mer: - Frithjof Jacobsen har en relasjon som ikke er forenlig med rollen som VG-kommentator

Jacobsen har også erfaring fra NRKs nyhetsdivisjon. 

- Vi er utrolig glade for at Frithjof har valgt å begynne hos oss. Monster har et stadig fokus på journalistiske produksjoner med faktaserier og true crime. Frithjof sin kompetanse og erfaring er perfekt match for oss i Monster. Vi er alltid ute etter å styrke oss med de flinkeste folka og nå gleder vi oss til å starte samarbeidet, sier administrerende direktør i Monster, Ingvild Daae.

Daae sier hun ikke kan si noe om hva slags prosjekt det er Jacobsen skal jobbe med utover at det skal på lufta på en av tv-kanalene.

- Det er et stort dokumentarisk prosjekt som Frithjof  Jacobsen skal jobbe med. Han skal lede prosjektet, men ikke være on screen, sier Daae.

- Var det dere som tok kontakt med Frithjof?

- Det er flere folk på huset her som kjenner Frithjof godt og han var blant annet fast paneldeltager når vi gjorde «Törnquist-show» og har hatt en relasjon til Frithjof. Men det var også mange andre selskaper og andre koalisjoner som han vurdert så vi er veldig glade for at han valgte Monster til slutt, sier hun.  

Hun sier hun ikke har så mange tanker rundt avgangen til Jacobsen i VG. 

- Det har ingenting å si for oss, men vi skjønner at han ikke kan jobbe som politisk kommentator der og at det blir vanskelig. Men med den erfaringen Jacobsen har, blir dette veldig bra for Monster, sier Daae.

Monster er ett av Norges største enkeltstående produksjonsselskap med fokus på både drama, fakta, underholdning og podcast.  Tv-produksjonselskapet er en del av Nordic Entertainment Group og står bak produksjoner som «Nobel», «Unge lovende», «Stjernekamp», «Datoen», «En kveld hos Kloppen» og «Alt for Norge.»