Innspillingen av den nye Netflix-serien «Ragnarok» har startet i Odda, skriver Bergens Tidende. Dette er den første norskspråklige serien som fullfinansieres av Netflix. Selve produksjonsjobben har Netflix gitt til danske Sam Productions.

Nå har Netflix sluppet det første bildet fra innspillingen, og der viser de frem et ungt  nroskstjernelag bestående av Herman Tømmeraas, David Stakston og Theresa Frostad Eggesbø, som alle er kjent fra «Skam», Emma Bones kjent fra «Heimebane», og Jonas Strand Gravli, kjent fra Netflix-filmen «22 July».

Ifølge VG har også Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Line Verndal, Fridtjov Såheim, Bjørn Sundquist og Gísli Örn Garðarsson roller i serien.

Produsent Sam Price har tidligere sagt at klimautfordringen vil være sentral i «Ragnarok».

- Serien rører i sin kjerne ved det at ikke bare mennesker i Norden, men over hele verden, i økende grad er nødt til å møte klimautfordringen – som i de senere år har gått gjennom store forandringer. Polene smelter i en takt som ingen hadde forventet. Vi går gjennom lengre perioder med tørke. Vintrene er for varme. Oftere og oftere opplever vi perioder med ekstrem kulde. På alle måter ekstreme værforhold. Verden endrer seg, og man kan påstå at vi er på vei mot et nytt Ragnarok. Om ikke noen tar grep i tide...

Les mer: Netflix i gang med ny «norsk» dramaserie