På nettavisen Resett.no kommer det frem at alle annonsenen på siden nå er borte. 

- Alle annonser forsvant tirsdag ettermiddag fra Resett.no. Det fremgår av en e-post fra Google at vi har blitt blokkert fra Adsense. Som våre lesere vil være klar over, har det den siste tiden foregått en aggressiv kampanje på sosiale medier for å få annonsører til å stoppe annonseringen på Resett, skriver Resett.no på sine egne sider. 

Tidligere denne måneden publiserte Resett.no en artikkel der leserne ble oppfordret til å klikke på annonser.

- Dette er ikke en oppfordring til manisk klikking på hundre annonser av gangen. Robotene fanger opp slik aktivitet og sjalter det ut fra regnskapet. Det er normal forbrukeratferd vi oppfordrer til, skrev Lurås.

I en mail Kampanje har fått tilgang til, står det at Resett.no har mottatt et varsel fra Googles annonseløsning AdSense om at kontoen til nettavisen er blitt deaktivert på grunn av brudd med regelverket til Adsense. Ifølge Google er det ikke lov tilø å oppfordre lesere til å klikke på annonser fra Google.  

- Er det din oppfatning at du har brutt Googles regelverk med saken dere la ut den 7. april?

- Vi mener vi ikke brøt regelverket. Oppfordringen har vært at leserne skulle handle hos annonsørene, ikke bare klikke på annonser, sier Helge Lurås til Kampanje.

Googles pressesjef Helle Skjervold sier til Kampanje at de ikke vil kommentere enkelte kundeforhold, men sier i en generell uttalelse at de tar brudd på retningslinjene svært alvorlig.

- Noen ganger er vi nødt til å suspendere eller deaktivere kontoer på grunn av brudd på retningslinjene våre, og vi gir da publisister muligheten til å rette opp i bruddene og sørge for at de holder seg innenfor regelverket i fremtiden.

Svartelistet av annonsører
Sist helg ble det også klart at flere store annonsører svartelistet nettstedet Resett.no etter en Twitter-kampanje. Psykologspesialist Karl Eldar Evang kontaktet flere annonsører på Twitter og fikk støtte fra blant andre statssekretær Sveinung Rotevatn (V).

Resett-redaktør Helge Lurås valgte å kalle det «sabotasje».

- Vi ser det som en sabotasje mot oss og mediemangfoldet i Norge, sa Lurås, som la til at nettstedet har tapt penger som følge av annonsørflukten.

Blant annonsørene som trakk  seg var Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice, møbelkjeden Jysk og strømselskapet NorgesEnergi.

Kampanje har vært i kontakt med Google for en kommentar uten og lykkes.