I februar kunne Kampanje erfare at TV 2 vurderer å sette bort produksjonen av «God morgen Norge» til et eksternt produksjonsselskap. Ti produksjonsselskaper har meldt sin interesse for oppdraget, og nå står to selskaper igjen på lista. Det er Mastiff og Screen Media, to selskaper som har lang erfaring med TV 2-produksjoner. Screen Media er for øvrig også eid av TV 2. 

- Vi velger å ikke si noe om hvorfor vi står igjen med disse to selskapene utover at de leverer på kriteriene vi har satt på produksjonen og kvaliteten på innholdet, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 til Kampanje.

- Betyr dette har dere har tatt en beslutning om å sette bort programmet?

- Nei, den beslutningen er ikke tatt. Målet er at vi skal ta en beslutning innen sommeren. 

TV 2 har nå en internevaluering av arbeidsflyt, teknikk, kvalitet, utviklingen av innhold og rammene for de ansatte i «God morgen Norge» , og parallelt med dette er kanalen i samtaler med Mastiff og Screen Media.

- Er et av målene å spare penger?

- Nei, det er ikke en del av dette. Tvert imot har vi sagt at vi vil videreføre «God morgen Norge» i minst fem år. Det er ingen andre programmer som har så langt perspektiv. Det er et tydelig signal om at dette programmet er viktig for TV 2, sier Solbrække.

Har skapt uro
Redaksjonen i «God morgen Norge» teller nesten 20 stykker, i tillegg til teknisk personal. Som Kampanje tidligere har skrevet, har nyheten om at programmet kan bli satt bort, skapt uro hos de som jobber med programmet. 

- Det er selvfølgelig mange følelser i slike prosesser, men nå er det viktig å hente innspill fra ansatte via tillitsvalgte så vi får et godt grunnlag å ta riktig beslutning ut fra, skrev redaksjonssjef Sissel Randsborg i en e-post til Kampanje i februar.

Klubbleder Henrikke Helland i TV 2 sier hun vil vente til ledelsen har tatt en avgjørelse før hun kommenterer prosessen.

Les mer: Redaksjonssjef i «God morgen Norge»: - Det er selvfølgelig mange følelser

God stemning i Mastiff
Administrerende direktør i Mastiff, Kathrine Haldorsen, sier de er «ekstremt takknemlige og klare» til å ta på seg produksjonsjobben dersom de skulle gå helt til topps.

- Vi har akkurat fått beskjed om at vi er videre i finalen, så her er det god stemning og et håp om å få oppdraget, sier hun til Kampanje.

Mastiff overtok produksjonen av «God kveld Norge» i 2016. De produserer også «Åsted Norge», «TV 2 hjelper deg», «Matkontrollen» og «Helsekontrollen» for TV 2.

- Hva er din beskjed til de ansatte som nå frykter at programmet skal bli satt bort?

- Mastiff er Norges beste arbeidsplass og de er hjertelig velkommen til et stort faglig miljø, kanskje Norges største når det gjelder tv-produksjon.