Cathinka Rondan blir den nye radiosjefen i NRK etter Marius Lillelien. Hun er i dag radiosjef i produksjonsselskapet Rubicon som lager podcaster og radio for blant andre NRK, Bauer og VG.

- Cathinka Rondan har lang og bred erfaring med radio og radioproduksjon, blant annet fra NRK og fra det kommersielle markedet. Jeg er derfor svært glad for at hun har takket ja til jobben, og er sikker på at hun vil løse denne oppgaven på en svært god måte, sier direktør for strategi og medier i NRK, Øyvind Lund.

Den nye radiosjefen i NRK har de siste fire årene jobbet med å bygge opp radioavdelingen i Rubicon som radiosjef. Disse årene beskriver hun som lærerike, interessante og morsomme. Nå gleder hun seg til nye utfordringer i NRK.

- Jeg gleder meg veldig til å bygge fremtidens lydinnhold sammen med hele NRK. Det er en utrolig spennende tid, en revolusjon rett og slett, for et medium jeg brenner for og elsker, sier NRKs nye radiosjef, Cathinka Rondan.

Starter i oktober
Den nye radiosjefen sier til Kampanje at hun skal stå oppsigelsestiden ut i Rubicon og begynne i sin nye jobb til høsten, nærmere bestemt første oktober.

- Det er et sprang fra Rubicon til toppen av NRKs radiovirksomhet, hva tenker du om det?

- Det er klart det er en stor oppgave som jeg gleder meg til. Jeg hadde 16 år i NRK før Rubicon hvorav ti år i P3 og seks år i P2 så jeg kjenner huset godt, sier Rondan.

- Hva var det som var det avgjørende for at du ville ta på deg denne jobben?

- Det er jo lyd-Norges mest spennende jobb også at den tiden vi er inne i nå for lydmedier med både overgangen til DAB, podkast og smarthøytalere så er det en spennende tid for lydmedia. Det er så mye å ta tak i både på det nasjonale markedet og det internasjonale markedet, sier hun.

 - Også er det kanskje en fin tid å ta over på nå som FM-slukking er gjennomført?

- Markedet er litt mer oversiktlig nå, men jobben er ikke ferdig av den grunn. Det er jo også blitt åpnet for en ny type radiolytting med mange nye kanaler så det handler om få innholdet til å stå ut i mediemangfoldet.

Hun mener konkurransesituasjonen også er blitt en annen med stadig nye aktører og medier som beveger seg over mot lyd.

- Det gjør jobben ekstra spennende. Det er annen konkurransesituasjon enn for litt siden der både aviser og andre er inne på lydmarkedet, sier hun.

- Det er ikke lenger konkurransen fra de kommersielle kanalene som er den største utfordringen?

- Det er med lyd som på tv. Vi ser en større internasjonal konkurranse fra nye medier som podkast og smartelefoner og smarthøytalere. I tillegg til at også andre kommersielle aktører har større muligheter til å konkurrere på markedet på samme vilkår. Det gjør det hele spennende.

- Evner å se fremover
Som radiosjef får Rondan et strategisk ansvar for å videreutvikle NRKs radio- og lydinnhold på alle plattformer.

- Rondan har stor forståelse og kunnskap om lyd og radio, men hun evner også å se fremover og tenke utvikling. Det er viktig i en tid hvor også radio- og lydinnholdet opplever stadig økt konkurranse, sier Lund

Kulturedaktør i NRK, Marius Hoel, har fungert som radiosjef det siste halve året etter at Lillelien ble direktør for NRKs Distriktsdivisjon. Hoel går nå tilbake til sin stilling som kulturredaktør når Rondan er på plass i NRK.

Rondan er ikke den første nye radiosjefen som er i media denne uken. Onsdag tok også den nye sjefen for Bauer Media bladet fra munnen da han gjestet Norge for første gang som administrerende direktør for radiokanalene Radio Norge, Radio Rock og Radio Vinyl. 

Les også: Fortsatt «Popquiz»-trøbbel for Finn Bjelke – ny Bauer Media-sjef mer opptatt av å gå med overskudd i 2020

Stille i studio: Oppturen til «Finn Bjelkes Popquiz» på Radio Vinyl imponerte den nye Bauer Media-sjefen Jim Receveur. Fallet i reklameomsetning i radiomarkedet og fortsatt underskudd plager nok den nye radiosjefen mer. I mitden Bjarte Øgrey. Foto: Knut Kristian Hauger.