Navn: Trine Vik

Alder: 50 år

Stilling: Daglig leder i Mediaforum

Aktuell: Melder overgang til Maverix ved årsskiftet

Årets sommerferie: - Første del av ferien ble tilbrakt på fjellet i rolige omgivelser med frisk luft og lange fjellturer. Videre gikk ferden til feriehuset i Sør-Spania. Tre koselige uker med familie, venner, god mat og vin, late dager på stranda, lange lunsjer og hyggelige middager.

Den perfekte sommermaten: - Ingenting slår nytrukket selvfisket vestlandskrabbe med frøloff. Gambas al pil pil fra den lokale strandrestauranten er også en favoritt her i Spania. Ellers er favorittforretten burrata med serrano og hasselnøtter eller lunken chevre med honning og valnøtter.

- Hva er det morsomste minnet du tar med deg fra 25 år i Mediaforum?

- Det må være da vi la Høstkonferansen til Island i 2003. For å holde oss innenfor budsjett måtte komiteen by på seg selv. Vi stod for både underholdning, standup og danseshow under festmiddagen, tror aldri stemningen blant deltakerne har vært bedre og livligere noen gang.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- En optimal utflukt for meg ville vært en tur kombinert med latter, musikk og god mat. Valget av gjester ville nok landet på Jon Almaas, Melissa Horn og Eyvind Hellstrøm, da jeg mener at alle tre er i øverste sjikte i hver sin kategori. Jeg ville arrangert en båttur i vakre omgivelser til sent på natt, det ville vært et minne for livet.

- Får Bompengepartiet din stemme ved høstens valg?

- Nei, absolutt ikke. De har fått en enorm oppslutning som et resultat av mye frustrasjon, det kan jeg ha noe forståelse for hos mange familier. De må ha mer på partiprogrammet for å fange min interesse, dette blir for snevert og lite helhetlig.

- Slenger du pølser på grillen med god samvittighet eller har du fått svineskam etter NRKs dokumentar om griseindustrien?

- For å være ærlig så er jeg hverken glad i pølser eller grilling. Det er klart at dokumentaren har gjort inntrykk, jeg tenker mer over hva som havner i handlekurven nå enn for noen uker siden, så det blir mindre svinekjøtt på meg fremover.

- Ble du lurt av Innovasjon Norges PR-stunt om «tidsfri sone» på Sommarøy og gikk de for langt?

- Ja - hvem ble ikke det? Det er synd at medienes tillit nok en gang har blitt svekket av fake news, det var både unødvendig og feil bruk av ressurser.

- Er du for eller imot regjeringens forslag om å stramme inn forbudet mot spillreklame på norske tv-skjermer?

- Jeg skjønner at det må innføres reguleringer for å verne spillavhengighet. Konsekvensene for tv-kanalene dette berører, kan bli katastrofale, derfor er jeg usikker om jeg støtter regjeringens forslag. Det må lages en god plan slik at dette dilemmaet ikke i stor grad vil påvirke enkeltpersoner.

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Jeg har lastet ned lydboken «De syv søstre» av Lucinda Riley, som jeg fikk anbefalt av en venninne. Hvis den faller i smak blir det nedlastning av flere søstre. Som 50-åring er lesebriller et must, tungvint med doble briller på stranda, derfor lydbok. «Truecrimepodden» er også på listen over strandlivets tidsfordriv.

- Hva er det mest og minst bærekraftige du gjør i sommer?

- Det minst bærekraftige blir selvfølgelig flyturen frem og tilbake til Spania, men det kommer vi ikke utenom. Det mest bærekraftige er kildesortering så langt det lar seg gjøre, samt at bensinbil er solgt og el-bil er bestilt.