Mandag morgen legger det nye Schibsted-selskapet Adevinta frem tallene for andre kvartal. De viser et overskudd på 49,9 millioner euro, eller 480 millioner kroner, på driften (EBITDA), inkludert såkalte joint ventures (+ 20 prosent). Det inkluderer selskapene Schibsted eier 50 prosent i Østerrike, Brasil og Irland.

Omsetningen økte med 13 prosent til 184,6 millioner euro, eller 1,7 milliarder kroner. Selskapet tjente 302 millioner kroner før skatt i andre kvartal, foruten joint ventures-selskapene. Det er 44 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. 

Adevinta opplever god vekst i kjernevirksomheten, som er rubrikkannonser, men møter et tøffere annonsemarked på display. Der er veksten kun på ett prosent.

- Det myke display-markedet - et resultat av en kombinasjon av faktorer i den globale reklamebransjen og tøffere økonomiske forhold - fortsetter å påvirke vår overordnene omsetningsvekst negativt. Initiativene vi iverksatte i første kvartal har hatt noe positiv effekt, sier Adevinta-sjef Rolv Erik Ryssdal i meldingen.

Selskapet viser til at display-inntektene økte med åtte prosent sammenlignet med årets første kvartal.

Adevinta gikk på børs tidligere i vår som den tredje største børslanseringen på Oslo Børs noensinne.

- Adevinta har blitt etablert som et enkeltstående selskap og har blitt godt mottatt av alle aksjonærer. Vi forbedrer kontinuerlig vårt driftsfokus, mens vi evaluerer markedsvekst og konsolideringsmuligheter, sier Ryssdal i meldingen.

Her kan du se Adevintas tall fra andre kvartal, med unntak av joint ventures-selskapene. Alle tall omregnet til MNOK. 

Adevinta 2019 2018 Endring i prosent
Omsetning 1.638 1.456 + 12,5
Driftsresultat 503 381 + 32
Resultat før skatt 302 210 + 44

Les også: Nytt Schibsted-selskap med nesten en halv milliard i overskudd - men Google og Facebook er plagsomme