Morten Jacobsen, som har hatt stillingen Chief Technology Officer (CTO) i Schibsted News Media, slutter. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Han begynte sin Schibsted-karriere som sommervikar i VG i 2000 og har vært fast ansatt siden 2005.

- Det er både rart og vemodig å forlate arbeidsplassen etter så mange år. Schibsted var min aller første jobb, og jeg har vært heldig som har fått jobbe med alle de dyktige folkene her, som hele veien har gitt meg nye muligheter og utfordringer å strekke meg etter. Det har vært et privilegium å være en del av arbeidet med å bygge produkt- og teknologi-miljøet til å bli et så potent - og en så sentral - del av fundamentet Schibsted skal bygge sin videre vekst på, sier Morten Jacobsen i meldingen.

Han forklarer avgjørelsen med at Schibsted går inn i en ny fase med ny struktur og organisasjon.

- Vi har fått på plass en svært dyktig produktdirektør i Laila Dahlen. Nå kan Schibsted også få et nytt blikk på helheten med en ny teknologileder, sier han.

Morten Jacobsen jobber ut oktober, og Isabella Olsén, CTO Data & Tech, går umiddelbart inn som interim til ny leder er på plass.

- Morten har vært leder i flere «generasjoner» av Schibsted sin produkt- og teknologi-organisasjon, som har gjennomgått store - men nødvendige - endringer på relativt kort tid. Det er aldri gøy når flinke folk og gode kolleger slutter, men samtidig har jeg stor respekt for at Morten nå ønsker å gjøre noe annet. Han har vært en svært viktig bidragsyter i en krevende tid for bransjen vår, og han tar med seg verdifulle erfaringer på vei ut, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsted News Media.

Schibsted setter nå i gang arbeidet med å finne Jacobsens erstatter.

- Vi kommer til å lete etter en leder med tung teknisk bakgrunn, en som er strategisk, har gode lederegenskaper - og samtidig er en lagspiller, sier Tveitnes.