I dag slapp TV 2 og Strive Sport nyheten om at de har inngått en samarbeidsavtale med TV 2. Det innebærer at TV 2 får sende fire kamper fra La Liga og Serie A hver serierunde de kommende to sesongene.

Det betyr også at samarbeidet mellom Strive Sport og VGTV tar slutt. Det bekrefter administrerende direktør Kristian Hysén i IMG Nordic, som driver Strive Sport, overfor Kampanje.

- TV 2 er den nye mediepartneren til Strive i Norge. Vi har ikke bestemt oss for andre samarbeidspartnere ennå. Det vil vi vurdere senere, sier han.

- Den perfekte partneren
Strive Sport ble lansert som egen strømmetjeneste for ett år siden med rettighetene til både Serie A og La Liga.

- Hvorfor er det så viktig for Strive å inngå samarbeidsavtaler som gir andre tv-kanaler tilgang til kamper fra Serie A og La Liga? Er det et bevis på at det er vanskelig å bygge opp en lønnsom kundebase?

- Rask ekspansjon forutsetter bred rekkevidde. TV 2 er den perfekte partneren for å maksimere resultatet når vi tilbyr ulike produkter til ulike prisnivåer. Vi har gjort lignende tester i Danmark i første sesong, og det har resultert i sunn vekst. Det er et offensivt, ikke et defensivt grep.

Les mer: TV 2 sikrer seg italiensk og spansk fotball

- God dialog
Administrerende direktør i VGTV, Thomas Manus Hønningstad, bekrefter at de har vært interessert i å forlenge avtalen de har hatt med Strive.

- Vi har hatt en god dialog med Strive, men det ble en annen type avtale enn den vi har hatt til nå. En litt større avtale, sier Hønningstad til Kampanje.

- Hvor mye betalte dere sist?

- Det kan jeg ikke si noe om.

Har ikke sett en negativ effekt
Han forteller at de har høstet gode erfaringer fra samarbeidet med Strive og at de gjerne skulle ha vært med videre.

- Vi har testet litt ulikt type innhold for VG+-brukerne, og det har vært positivt å sende kamper fra Serie A og La liga. Med Martin Ødegaard i Real Sociedad skulle vi gjerne hatt mulighet til å vise kampene, sier han.

- Hvor mange seere hadde dere?

- Det var ok interesse for kampene, men det kan nok ikke sammenlignes med de større ligaene.

- Har dere mistet kunder etter at avtalen utløp?

- Vi har ikke sett noen effekt av det. VG+ er et produkt med mye innhold og vi har andre fotballrettigheter. Vi jobber hele tiden med å lage et godt produkt til kundene.

Les mer: Har tapt 216 millioner på fem år, men de nye VGTV-sjefene har aldri vært nærmere svarte tall på bunnlinjen (abo.)