Morgenbladet dobler støttenivået når Medietilsynet nå har konkludert med at avisen fyller kravene i en annen kategori enn tidligere. Det skriver tilsynet i en pressemelding i dag. Også avisen Midsundingen har kvalifisert seg til produksjonstilskudd.

- Med bakgrunn i endringene søkte Morgenbladet om å få tilskudd etter enn annen aviskategori enn tidligere. Medietilsynet har vurdert at avisen innfrir de kravene som stilles i forskriften, og har derfor innvilget Morgenbladets søknad, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Hun kan ikke si nøyaktig hvor mye Morgenbladet får i produksjonstilskudd.

- Likevel kan vi allerede nå si at endringen i aviskategori gjør at Morgenbladet får omtrent dobbelt så mye i støtte i år som i fjor, sier Velsand.

Avisen fikk 4,8 millioner kroner i produksjonstilskudd i 2018, og de kan dermed vente seg rundt ti millioner i år.

Nyheten kommer samtidig som Morgenbladet står midt i en kuttprosess der kostnader på åtte millioner kroner skal bort, og seks av dem fra personalbudsjettet.

Les mer: Morgenbladet tilbyr ansatte sluttpakke: - Et sjokk for mange, sier klubbleder

Alle aviser som får produksjonstilskudd vil motta beregning av tilskudd og utbetaling i første halvdel av november. Da skal Medietilsynet også ha avgjort om de andre søkerne,, Nett.no og Dagbladet pluss, kvalifiserer til støtte.

- Vi jobber nå for fullt med disse vurderingene, sier Velsand i meldingen.