Tidligere i dag ble det kjent Sun Heidi Sæbø blir konstituert som ansvarlig og administrerende redaktør i kriserammede Morgenbladet, etter at Anna B. Jenssen trakk seg i går.

- Dette har vært en vond og opprivende tid for alle i Morgenbladet. Min oppgave blir å lede redaksjonen ut av den vanskelige situasjonen vi er havnet i, og ikke minst skape et arbeidsmiljø som våre verdifulle medarbeidere opplever som trygt og godt. Og så må vi jobbe hardt for å gjenvinne tilliten blant våre lesere og bidragsytere, skriver Sun Heidi Sæbø i en SMS til Kampanje. 

Sæbø går fra stillingen som samfunnsredaktør i samme avis. Før hun tiltrådte i stillingen som samfunnsredaktør tidligere i høst, jobbet hun 14 år i Dagbladet, blant annet som journalist og nyhetssjef. 39-åringen har også forfattet de tre bøkene «Kina: Den nye supermakten», «Kims lek» og «Kim Jong Un». 

Styreleder i Morgenbladet Amund Djuve uttalte tidligere i dag at Sæbø var den eneste han kontaktet etter at Jenssen trådte fra sin stilling. Ansettelsen ble enstemmig vedtatt under dagens styremøte i Morgenbladet. 

- Jeg opplevde at da jeg presenterte henne på et allmøte i Morgenbladet umiddelbart etter styremøtet, så ble dette tatt godt imot, sier Djuve til Kampanje.

Djuve skal nå lede et ansettelsesutvalg som har som ansvar å finne en ny permanent sjefredaktør i Morgenbladet. Djuve regner med at dette arbeidet vil ta fra én til to måneder.

Morgenbladet-journalistene er fornøyd med valget
Både Morgenbladets klubbleder Jo T. Gaare og flere av de 33 skribentene som holdt tilbake bidrag stiller seg positive til ansettelsen. 

Dette synes vi er bra valg. Sun Heidi har på kort tid fått en god forståelse for Morgenbladets kultur og måter å jobbe på. Hun har god tillit blant de ansatte og er en godt likt leder som kan ta oss ut av den vanskelige perioden vi har vært gjennom. Staben vil fortsette å gjøre alt vi kan for å få ut avis, og det blir lettere å jobbe uten en konflikt hengende over oss, uttalte Gaare til Kampanje tidligere i dag. 

Morgenbladet-skribentene Thomas Berg Reinertsen, Eline Lund Fjæren og Willy Pedersen har bekreftet til Kampanje at de ikke lenger deltar i streiken. 

Jeg skriver på en bokanmeldelse til ukens nummer og er tilbake. Mitt inntrykk er at også de andre skribentene kommer motiverte tilbake nå, uttalte Eline Lund Fjæren tidligere i dag.