- Først og fremst er dette en forventet utvikling. Det har lenge vært spekulert i at det er behov for å samle disse aktørene og det er fullt forståelig, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til Kampanje om nyheten om at Telenor og Nent slår sammen sine satellitt-tv-selskaper Viasat og Canal Digital.

Det nye selskapet vil få over 1,25 millioner kunder og en omsetning på syv milliarder kroner. Samtidig forventes transaksjonen å gi årlige synergier på inntil 600 millioner kroner, opplyser Telenor i en pressemelding tirsdag kveld.

Les mer: Telenor og Nent slår sammen satellitt-tv-selskaper - skaper nordisk tv-gigant

Men TV 2-sjefen er ikke bekymret for konkurransekraften som samles i den nye TV-giganten.

- Vi har gode distribusjonspartnere både hos Viasat og hos Canal Digital, og forventer å samarbeide godt med den nye sammenslåtte aktøren fremover, sier han til Kampanje.

- Blir det en aktør med mer makt overfor TV 2 i forhandlinger?

- Det blir en aktør som helt sikkert vil søke å hente ut synergier mellom de to selskapene. Jeg tror forutsetningene er gode for et fortsatt godt samarbeid.

RiksTV-sjef Jérôme Franck-Sætervoll har i likhet med TV 2-sjefen hørt spekulasjoner om dette i en årrekke.

- Dette er vel noe som markedet har snakket om i alle fall i 15 år. Dette er rykter som har versert med mer eller mindre kraft i alle disse årene. I dag kom nyheten om realiseringen, vi får gratulere, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

Telenor solgte seg nylig ut av RiksTV. Selskapet er nå heleid av NRK og TV 2, og er en direkte konkurrent til Viasat og Canal Digital.

- Hva det vil bety for RiksTV er det for tidlig å si noe om. For kundene er det viktig med høy grad av konkurranse, men det er for tidlig å snakke om konsekvenser ved en slik sammenslåing som vi nå ser. Uansett er RiksTV en aktør med sterk konkurransekraft i markedet. Det er vi i dag - og det skal vi være i fremtiden gjennom vår posisjon via bakkenettet, distribusjon via fiberpartnere og ikke minst strømmetjenesten Strim, avslutter han.

Kampanje har vært i kontakt med Discoverys kommunikasjonsdirektør Espen Skoland. Han ønsker ikke å kommentere den nye avtalen.