Det begynner å bli noen år siden mediekonsernet Schibsted investerte i tradisjonell TV. På midten av 2000-tallet solgte selskapet seg ut av norske TV 2 og svenske TV4, og har siden vært ute av TV-markedet i tradisjonell forstand. Nå gjør mediekonsernet en helomvending og investerer tungt i den norske Matkanalen.

Matkanalen ble lansert i Norge i 2015, og viser både egenproduserte og innkjøpte programmer fra hele verden. Programmene vises døgnet rundt, og når over 75 prosent av Norges husstander gjennom TV-distributørenes basispakker.  

- Matkanalen er et viktig bidrag for å styrke mangfoldet blant matprogrammene som vises i Norge. Vi er opptatt av å løfte frem nye trender innen matlaging, for eksempel gjenspeiles den økende interessen for vegetar- og veganmat i vårt innhold. Vi har for altfor få programmer på TV i Norge som tar mat-entusiastene på alvor; derimot har vi mange programmer med kjente mennesker som spiser mat. Men det er ikke det samme, sier Øivind Lindøe, gründer av Matkanalen.

Med 600.000 månedlige seere og 100.000 abonnenter på Snap, når Matkanalen store deler av den matglade befolkningen her i landet. Nå kjøper Schibsted 80 prosent av selskapet.

- Matkultur er blitt en megatrend. Nå skal vi bygge videre på Matkanalens posisjon, styrke den med Schibsteds digitale kraft - og utforske både kommersielle og redaksjonelle muligheter, til beste for vårt publikum, sier Per Håkon Fasting, konserndirektør for Schibsted annonse.

I dag jobber tre personer på heltid med Matkanalen, men i hektiske perioder mangedobles antallet. Nå skal selskapet ansette flere, og Schibsted er imponert over hva den gründeren fra Haugesund har fått til med Matkanalen på bare fire år. 

- Øivind Lindøe og hans kolleger har bygget en solid merkevare. De har klart å skape en god og stabil vekst siden oppstart, i både seertall, inntekter og resultater. Selv om kanalen er en nisjekanal, så treffer den veldig bredt i både alder og geografi, sier Fasting.  

Øivind Lindøe er tydelig på hvorfor han valgte å inngå partnerskap og selge størstedelen av selskapet sitt til nettopp Schibsted. Selv sitter han igjen med en eierandel på 15 prosent etter salget, mens Caiano Invest AS eier fem prosent. 

- Schibsted er uten tvil de som beveger seg raskest av medieaktørene i dag. De er solide, norske og dessuten godt befestet på Vestlandet, hvor Matkanalen har sitt opphav. Vi kunne ikke sett for oss en bedre investor. Nå gleder vi oss til å ta Matkanalen til et nytt nivå, ikke minst digitalt, og ta ut potensialet med tanke på å nå et mye større publikum, sier Lindøe.