Debattinnlegget «Overklassens omsorgssvikt», som ble publisert på NRK Ytring 12. november og avpublisert samme dag, blir tema når Kringkastingsrådet samles førstkommende torsdag.

«En skam for statskanalen» heter det i en klage til Kringkastingsrådet. Klagen kom etter at dokumentene ble sendt rådet, men rådet har bedt om at den likevel tas med på dette møtet.

«Jeg kjente en enorm frustrasjon i går. Ikke bare på vegne av Anita Krohn Traaseth, men på vegne av alle ledere, mødre og fedre, og kommende generasjoner. De som prøver å sjonglere en travel hverdag. De som føler at de ikke alltid strekker til like mye på alle arena: Det går ikke. Da må man inngå kompromiss», skriver klageren.

Også Anita Krohn Traaseth, som ble omtalt i kommentaren, har reagert.

- Jeg synes det var spesielt at de publiserte den uten at jeg fikk samtidig imøtegåelse, og oppsummert synes jeg den er et bevis på kronikken jeg skrev i Aftenposten hvor jeg prøver å forberede unge kvinner som vil bli ledere på hvordan de vil bli behandlet og omtalt i media. Jeg synes dette er grovt, sa hun til Kampanje forrige uke. 

NRKs programredaktør Kyrre Nakkim har beklaget at kommentaren ble publisert i sin opprinnelige form.

Les mer: NRK fjerner debattinnlegg og beklager til Traaseth: - Jeg synes det er grovt

Det har kommet inn 213 henvendelser til rådet siden sist, og rundt halvparten av dem dreier seg om Radioresepsjonens «flauhetsbarometer». Også dette blir tatt opp torsdag.

17 av rundt 100 henvendelser om dette programmet er støtteerklæringer til Radioresepsjonen.

Det har også kommet inn klager på bruken av ordet dverg i finansthrilleren «Exit». Også dette skal Kringkastingsrådet diskutere.

Les mer: Kringkastingsrådet mottar støtteerklæringer til Radioresepsjonen: - NRK burde skjerme om sine egne