Saken er oppdatert med flere kommetnarer fra administrerende direktør Ingvild Daae i Monster.

Monster har besluttet å fusjonere datterselskapene Monster Scripted og Monster Entertainment med morselskapet Monster AS. Det skriver produksjonsselskapet i en pressemelding i dag.

– Vi har lenge jobbet som ett selskap. All strategi, administrasjon og etterarbeid er allerede i morselskapet og nå innlemmer vi døtrene også. Dette er det eneste riktige for oss. Ofte sitter kompetansen på tvers av selskapene og vi ønsker å enkelt kunne dele på denne, sier administrerende direktør Ingvild Daae i meldingen.

- Målet er å gi et bedre tilbud
Vegard Stenberg Eriksen
skal ha ansvar for drama-avdelingen i Monster. Han ankom selskapet i høst etter 13 år i NRK. Eva Rolland Korshamn vil fortsette å lede Entertainment-avdelingen. Begge vil rapportere til administrerende direktør Ingvild Daae. 

Monster er det største TV-produksjonsselskapet til Nordic Entertainment Group (Nent Group) i Norge. De står bak produksjoner som «Stjernekamp», «Skal vi danse», «Grenseland», «Gåten Orderud» og den kommende Netflix-serien «Blodtur».

Les mer: Orderud-produsent vokser med true crime - varsler flere nye krimsatsinger

- For våre kunder og samarbeidspartnere ønsker vi at dette skal være et pluss. Kontaktpunktene i selskapet blir de samme som før både for Drama og Entertainment, men målet er å kunne gi kunder og samarbeidspartnere et enda bedre tilbud når vi kan tilby en bredere kompetanse inn i de ulike
prosjektene, sier Daae.

Utelukker ikke nedbemanning
Omorganiseringen skjer samtidig med at eieren Nent Group tar store grep og kutter i det norske hovedkontoret.

- Gjør dere dette etter beskjed fra konsernledelsen?

- Nei, dette gjør vi fordi har lenge hatt lyst til å gjøre det. Vi har vært topptunge og organiserer vi oss på en annen måte for å bli litt smidigere, sier Daae.

Monster har i dag 45 ansatte. I forbindelse med omorganiseringen skal Monster ha tilbudt enkelte ansatte frivillige sluttavtaler.

- Det er snakk om 5-8 årsverk, sier Daae til Kampanje.

Hun forteller at de hele tiden ser på om de har riktig rigg eller om de må kutte i bemanningen.

- Vi tror at vi for fremtiden bør være noen færre enn det vi er i dag for å kunne være så tilpasningsdyktige som mulig, legger hun til.

Les mer: Nent-topper i kø ut døra: - Forstår at det kreves radikale grep