Saken blir oppdatert.

Etter at bladkonsernet Aller Media solgte Autofil tidligere i høst, fortsetter magasinutgiveren med sin julerengjøring i bladhyllene. Denne gangen er det Båtmagasinet med et opplag på drøye 15.000 som Aller Media selger. 

Konserndirektør for kvinne og tema i Aller Media, Ingrid Skogrand, er fornøyd med transaksjonen.

- Dette er en fornuftig konsolidering i et krevende marked. Innenfor magasinsjangeren har Aller Media sterke papir- og digitalposisjoner med Se og Hør og KK. Det er strategisk riktig for oss å satse videre der. Jeg sikkert på at Norsk Maritimt Forlag er en riktig eier for Båtmagasinet framover, sier Skogrand i en melding Kampanje har fått tilgang til. 

Kjøper er Norsk Maritimt Forlag og publisher Ole Henrik Nissen-Lie.

- Det finnes rundt 900.000 båter i Norge, og båtbladleserne utgjør en svært kjøpesterk målgruppe, sier Nissen-Lie  i Norsk Maritimt Forlag i meldingen.

Han sier samtalene med Aller Media har pågått en stund. 

- Vi har holdt på i nokså lang tid og er veldig glade for å få til denne løsningen, sier Nissen-Lie.

- Hva betaler du? 

- En blanding av kontakter og overtagelse av abonnementsgjeld. Men vi har lovet Aller ikke å gå i detaljer på dette, sier Nissen-Lie.

Blir større:

Publisher Norsk Maritimt Forlag, Ole Henrik Nissen-Lie, kjøper den konkurrerende utvgivelsen Båtmagasinet. – Båtliv og Båtmagasinet har vært ganske like produkter, men med ganske lav dobbeltdekning, sier han.

- Vi styrker redaksjonen
Han mener en konsolidering i nisjen er nødvendig. Omsetningen har vært fallende for båtbladene gjennom mange år, der løssalget og annonseinntektene har falt i omtrent samme takt som for kommersielle magasiner generelt.

Med kjøpet ønsker Norsk Maritimt Forlag å styrke sin satsing på digitale abonnement og digitale annonseløsninger. Totalt så følger det med rundt 10.000 abonnenter over til Norsk Maritim Forlag som har hatt en omsetning på rundt ti millioner kroner - nå går det mot en dobling av butikken til Nissen-Lie. 

- Omsetningen til Båtmagasinet er ikke så ulik vår omsetning, sier han-

- Så i størrelse nesten en dobling? 

– Ja.

Vil slå sammen blader
Fra før av utgir Nissen-Lie Båtliv og Seilmagasinet, samt VG Båt i samarbeid med VG.  Planen er nå å slå Båtmagasinet og Båtliv sammen til ett magasin, én nettside og én app, som inneholder tester, artikler og reportasjer fra mer enn ti års bladutgivelse.

- Vi går videre med Båtmagasinet. Det er den sterkeste merkevaren og har flest abonnenter, sier han. 

Med på kjøpet følger Atle Knutsen som fortsetter som redaktør for Båtmagasinet, mens Ole Henrik Nissen-Lie har publisherrollen i forlaget.

- Atle Knutsen blir med over og fortsetter som redaktør av Båtmagasinet. Det er jeg veldig glad for Knutsen er Norges dyktigste båtjournalist.