Strawberry Publishing, som har Petter Stordalen på eiersiden, har ansatt Alexander Even Henriksen som ny administrerende direktør for sin norske virksomhet. Henriksen kommer fra jobben som direktør for innovasjon og kommunikasjon i det norske Gyldendal-konsernet.

- Jeg har hatt 12 fantastiske år på kryss og tvers i Gyldendal-konsernet hvor jeg har fått jobbet med alt fra undervisning til innovasjon og kommunikasjon. Nå gleder jeg meg til å omsette mine erfaringer som leder hos den mest ambisiøse utfordreren norsk forlagsbransje har sett på noen tiår, sier Alexander Even Henriksen i en pressemelding.

Henriksen er utdannet journalist fra journalisthøyskolen og har studert media og ledelse på BI. I 2007 begynte han i Gyldendal som lærebokforfatter. Senere har han vært digital redaktør, utviklingssjef, digital forlagssjef og til slutt forlagsdirektør i Gyldendal undervisning.

- Vi har hatt en bred rekrutteringsprosess med nesten 80 aktuelle kandidater, men Henriksen har en fantastisk track record, unik innsikt i bransjen og deler vår optimisme når det gjelder framtiden for historiefortellinger. Han har dessuten bred ledererfaring og vi er ikke i tvil om at han vil være riktig person til å gi våre ansatte de beste forutsetninger for å fortsette veksten i forlaget, sier forlegger og medeier Jonas Forsang.

Strawberry Publishing Norge AS består av forlagene Pilar, Capitana, Armada, Anemone, Bastion, Pioner og den norske delen av HarperCollins. Selskapet er eid av Strawberry Publishing AS som også har forlagsvirksomhet i Sverige og Danmark. Den norske delen av virksomheten har 20 ansatte og sikter på en omsetning på rundt 100 millioner i 2019.