Aller Media og Amedias nye satsing på data og annonser fortsetter å styrke organisasjonen. Nå er det klart at Mats Olavson (38) og Ine Amundsen (36) trer inn som kundedirektører i selskapet som skal ta opp kampen med blant andre Google og Facebook.

- Dette er noe jeg gleder meg masse til. Når Amedia og Aller Media går sammen om Diar, så er det også litt mediehistorie. Det er store og sterke selskaper, men som samtidig har fått sterk konkurranse fra internasjonale aktører. Det blir spennende å være en del av dette, sier Mats Olavson.

Les også: Aller og Amedia henter ny sjef for å ta opp kampen med Google og Facebook

Har Google-bakgrunn
Ikke så overraskende kanskje henter Diar inn to nye med bakgrunn fra Google. Olavson kommer rett fra stillingen som salgssjef i annonseteknologi-selskapet Unruly, men var også med på å starte opp Googles kontor i Norge hvor han var i hele ti år. Nå ser han frem til å bli en del av Diar-laget. Diar er et selskap som skal tilby annonsørene en helt ny markedsplass for kjøp av digitale annonseformater på tvers av de to mediehusene krydret med data fra innloggingstjenesten aID som begge mediehus nå benytter.

- Diar har allerede rekruttert et veldig sterkt lag. Å bli en del av denne gjengen blir virkelig gøy. Det er bare å glede seg, sier Olavson.

- Stor tro på samarbeidet
I tillegg kommer Ine Amundsen til Diar fra stillingen som strategisk kundeansvarlig hos Aller Media.  Amundsen har tidligere også hun jobbet i Google i tillegg til å ha vært både i Finn.no og VG i Schibsted.

- Jeg gleder meg veldig til å være med på å skape en spennende reise for annonsørene på tvers av to av Norges største publisister. Selv i et fragmentert medielandskap kommer vi ikke unna at dekning med god data er veldig viktig for de aller fleste. Jeg har stor tro på at samarbeid som dette er til det beste for både kunder og byråer. Også er det veldig motiverende å få være med å bygge dette fra starten av, med så dyktige folk samlet rundt samme bord, sier Amundsen.

Her kan du se Amundsen da hun snakket med Kampanje under konferansen «8 Minutes» i regi av Inma tidligere denne måneden.

Diar-sjefen, Kathrine Saastad, er svært fornøyd med ansettelsene så langt. 

- Først og fremst så er det er stort privilegium å få med så dyktige og svært kompetente folk med på laget som det Ine Amundsen og Mats Olavsen er. De er svært sterke på sitt fagområde, og komplimenter resten av gjengen i Diar godt, og sammen blir det et bunnsolid team som gjør at vi har gode forutsetninger til å lykkes med Diar, sier Saastad.

Aller-sjef blir styreleder
Det er nå også klart at konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media går inn som styreleder i nysatsingen. Selskapet har også fått klarsignal for sin virksomhet fra Konkurransetilsynet.

Med seg i styret har han konsernsjef Are Stokstad i Amedia og konserndirektør Victoria Schultz i Amedia Salg og Marked samt konserndirektør Bente Klemetsdal i salg og marked hos Aller Media. Det nye selskapet vil i starten tilby annonseplasseringer fra Amedia og Aller Media.